Φωτογραφίες: Αριστείδης Θεοδωρόπουλος

Με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε το διήμερο 25 – 26 Οκτωβρίου ο προστάτης του ορεινού χωριού Πάνδροσο Σάμου, Άγιος Δημήτριος, στον ομώνυμο ιστορικό ενοριακό ναό, ο οποίος χρονολογείται από το 1864.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, τελέστηκε στις 7 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σάμιος εκπαιδευτικός – συγγραφέας κ.Αριστείδης Θεοδωρόπουλος,ο οποίος αναφέρθηκε στον ιεραποστολικό ζήλο και την ομολογία πίστεως του τιμωμένου Αγίου Δημητρίου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, εψάλη το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο εφημέριος των ορεινών χωριών Πάνδροσο και Μεσόγειο, Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Γιαγιάς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Αριστείδης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Θεού και της πίστεως μέσα από την επίγεια πορεία και τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου.

Τόσο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλε, όπως κάθε χρόνο, ο εκ Πανδρόσου Σάμου φιλόλογος-συγγραφέας, Χρίστος Λάνδρος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε, σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, στον προαύλιο χώρο του ναού το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Κατόπιν ευλογήθηκε το πατροπαράδοτο “κισκέκι” στα δύο καζάνια και διανεμήθηκε στους πιστούς.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στο Πάνδροσο: 

Κείμενο και φωτογραφίες του εκπαιδευτικού – συγγραφέα, Αριστείδη Θεοδωρόπουλου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!