Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια της πρώην προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, εξέφρασαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Σάμου, Βαγγέλης Καπλαντζής, ο ΕΟΣΣ και η Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικης ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη.

Κατά τραγική ειρωνεία, η Φώφη Γεννηματά είχε επισκεφθεί τη Σάμο προ διετίας, στις 26 Οκτωβρίου 2019.

Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Κινήματος Αλλαγής:

“Με μεγάλη θλίψη και τεράστιο σεβασμό αποχαιρετάμε τη μητέρα, σύζυγο, σύντροφο και πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Είναι χρέος μας να τιμήσουμε την παρακαταθήκη που μας αφήνεις. Υπήρξες αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Η αγάπη μας θα σε συντροφεύει και η σκέψη μας είναι δίπλα στην οικογένειά σου. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το μέγεθος της θλίψης μας, ακόμη αδυνατούμε να πιστέψουμε πως δεν είσαι πια κοντά μας.

Η οικογένεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι λογαριασμοί κατάθεσης”.

Βουλευτής Ν. Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης:

“«Μία αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε» (Νίκος Καζαντζάκης)

Η αστραπή της ζωής της Φώφης Γεννηματά ήταν σύντομη.

Μα πρόλαβε και έκανε πολλά.

Με γενναιότητα, με συνέπεια, με καθαρό λόγο και με πατριωτισμό.

Καλό σου ταξίδι…”.

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης:

“Η αδόκητη απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, μας προκαλεί τεράστια θλίψη.

Με προσήλωση και βαρύ το αίσθημα της ευθύνης υπηρέτησε άξια την δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της”.

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος:

“Η Φώφη Γεννηματά πορεύτηκε με ήθος και αξιοπρέπεια.

Καλό ταξίδι στη γυναίκα μαχήτρια της πολιτικής και της ζωής”.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, “σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην μνήμη της εκλιπούσας”.

“Σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της εκλιπούσας”, δεν συνεδριάζει σήμερα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης:

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Προέδρου του κινήματος αλλαγής, Φωτεινής Γεννηματά.

Γεννημένη πολιτικός, κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά τίμησε επάξια το βαρύ της όνομα.

Υπηρέτησε την πολιτική ως υπουργός πολλές φορές αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση ως
υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιά.

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του μετέπειτα ΚΙΝΑΛ σε δύσκολες εποχές για την προοδευτική παράταξη.

Πάλεψε για την ζωή της, αγωνίστηκε για την πολιτική πάντα με ήθος και ευγένεια.

Για εμάς που την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε ήταν η Φώφη μας, η συντρόφισσά μας.

Ήταν ο άνθρωπος και ο πολιτικός που εκτιμούσαν φίλοι και αντίπαλοι..

Θα μας λείψεις Φώφη…

Καλό σου ταξίδι…”.

Πρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Σάμου, Βαγγέλης Καπλαντζής:

“Αποχαιρετούμε με θλίψη μια μαχήτρια της ζωής, μία έντιμη παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους.

Στους οικείους της και στο ΚΙΝΑΛ εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

Καλό παράδεισο”.

ΕΟΣ Σάμου:

“Ο πολιτικός βίος της χώρας έγινε φτωχότερος μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία τιμούσε τη Σάμο, τον Συνεταιρισμό και τους καλλιεργητές του νησιού μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια”.

Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικης ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη:

Ανείπωτη θλίψη για τον άδικο χαμό της Φώφης Γεννηματά, της Προέδρου της καρδιάς μας! Από χθες όλη η Ελλάδα θρηνεί για τον άδικο χαμό της.

Ο θάνατος της ένωσε και ανέδειξε τον πολιτικό πολιτισμό που πάντα πρέσβευε η ίδια ως πολιτικός!

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της, τονίζοντας τις αρετές της ως πολιτικού, ως μητέρας, ως μαχήτριας της ζωής!

Εμείς, στην οικογένεια του ΚΙΝΑΛ όλοι θρηνούμε την Πρόεδρο του ιστορικού ΠΑΣΟΚ που πάλεψε για να διατηρήσει το κόμμα ζωντανό και να επανέλθει στην πολιτική ζωή ως ένας σύγχρονος πολιτικός φορέας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας!

Τη δίκαιη και έντιμη πολιτικό που με ήθος και αγωνιστικότητα πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να σπάσει τα κατεστημένα, τα «πολιτικά μικρομάγαζα», δίνοντας καθημερινά μάχες για να το πετύχει και μάλιστα με μεγάλο κόστος! Ήθελε να ανήκει στους Αρίστους και όχι στους Αρεστούς! Και το πέτυχε!

Θρηνούμε τη μητέρα που η οικογένεια της ήταν στο επίκεντρο της ζωής της.

Ζούσε για αυτά, πάλευε για αυτά, ανέπνεε για αυτά! Τη γυναίκα Φώφη που πάλευε για τα αυτονόητα! Για την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στα κοινά, το σπάσιμο της γυάλινης οροφής στην εξέλιξη της γυναίκας και στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής/πολιτικής ζωής. Μια στάση ζωής που έκανε πράξη η ίδια, αποδεικνύοντας πως όταν μια γυναίκα θέλει, μπορεί.

Θρηνούμε την απώλεια της φίλης μας, της ανθρώπινη Φώφης, που άκουγε πάντα με προσοχή και αγάπη και προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει όποιον είχε την ανάγκη της αλλά κυρίως να δώσει λύσεις στο πρόβλημα του.

Θρηνούμε τη γυναίκα που πάλεψε από την πρώτη στιγμή με το θάνατο, αναμετρήθηκε μαζί του, δίνοντας καθημερινά μάχες για να μείνει στη ζωή! Ναι στη Φώφη η ζωή δεν χαρίστηκε απλόχερα! Πάλευε καθημερινά για να την έχει και ήθελε να κρατηθεί στη ζωή για τα παιδιά της για να δει εγγόνια, όπως χαρακτηριστικά έλεγε! Όμως, ο θάνατος πάντα καραδοκούσε…

Προσωπικά, τόσο ως γυναίκα, ως μητέρα, όσο και ως πολιτικός, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της καρδιάς μας για όλα όσα μας πρόσφερε! Υπήρξε ορόσημο στην πολιτική μου διαδρομή! Μια γυναίκα που θαύμασα, αγάπησα, ταυτίστηκα με τις ιδέες της και πάλεψα για αυτές!

Αγαπημένη μου Φώφη καλό σου ταξίδι. Φτωχότερη από σήμερα η πολιτική ζωή του τόπου μας.. Μεγάλο το κενό. Ανείπωτη η θλίψη μας! Ταπεινά συγγνώμη για όσες πίκρες σου δώσαμε εν ζωή. Άξιζες πολλά περισσότερα! Έδωσες τη ψυχή σου για το κόμμα μας.

Πάλεψες όσο κανείς άλλος για να κρατηθεί ζωντανό! Μας ένωσες και αυτή την ενότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε όλοι μας.

Με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα, η αγάπη όλων μας να σε συνοδεύει στη γειτονιά των Αγγέλων!

Το χαμόγελο σου και η θετική σου αύρα θα μείνει ανεξίτηλα στις καρδιές μας!

Λίγα λόγια για τη Φώφη Γεννηματά

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά (Αμπελόκηποι Αθηνών, 17 Νοεμβρίου 1964 – Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2021) ήταν Ελληνίδα πολιτικός. Ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2018 έως το 2021 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2015 – 2021. Ήταν βουλευτής της Β3 Αθηνών το 2015 με 2021. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!