Τέσσερα βραβεία κέρδισε πριν από λίγες μέρες στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των οίνων που παράγει.

Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μasters of Wine, Masters Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν και και αξιολόγησαν τα σαμιώτικα κρασιά ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα.

Τα τέσσερα βραβεία που αποδόθηκαν στα κρασιά του Συνεταιρισμού, αποτελούν μια ακόμη πολύ σημαντική αναγνώριση, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλη την οινική διαδικασία, από το αμπέλι έως τη φιάλη: Samos Anthemis (χρυσό μετάλλιο – 95 βαθμοί, 2ο ανάμεσα σε συνολικά 2.345 κρασιά!), Samos Nectar (ασημένιο μετάλλιο – 90 βαθμοί), Samos Vin Doux (ασημένιο μετάλλιο – 89 βαθμοί) και Samos Grand Cru (χάλκινο μετάλλιο – 86 βαθμοί), αύξησαν κατά 4 τον αριθμό των εκατοντάδων διακρίσεων που έχουν απονεμηθεί στον ΕΟΣ Σάμου κατά τα 88 χρόνια λειτουργίας του.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος με στόχο να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και τα αποστάγματα.

Συμμετέχει σε αυτόν όλος ο κλάδος του κρασιού και τελεί υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών αλλά και μεγάλου αριθμού διεθνών και ελληνικών συμμετοχών.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!