Την εκκένωση του καταυλισμού στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου και την ασφαλή μετακίνηση μεταξύ των άλλων και ομάδας 50 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, περιλάμβανε το σενάριο της σημερινής δεύτερης μέρας της μεγάλης άσκησης “ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021”, που οργάνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στη Σάμο μαίνονταν μεγάλη δασική πυρκαγιά, την ίδια ώρα που σε άλλα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας μαίνονταν και άλλες πυρκαγιές, γεγονός που ενεργοποιούσε μεγάλες δυνάμεις, σημαντικό αριθμό εναέριων και χερσαίων δυνάμεων της Πυροσβεστικής και εθελοντών σε διαφορετικά σημεία.

Δεδομένης της κατάστασης, ο καταυλισμός της Σάμου εκκενώθηκε οργανωμένα προς ασφαλή περιοχή.

Δείτε και άλλα στιγμιότυπα από τη σημερινή δεύτερη ημέρα!

Ασφαλής επιβίβαση των προσφύγων στο σκάφος της Frontex.
Διαλογή περιστατικών ανάλογα με τη σοβαρότητα.

Η διοικητής της άσκησης, αρχιπύραρχος Δρ Καλλιόπη Σαΐνη, με τον διοικητή της ΚΕΔ Ζερβού, Δημήτρη Αξιώτη, και τους ασύρματους όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στην “ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021” συμμετείχαν 2.000 άτομα στο πεδίο και 1.000 από την Αθήνα και τα ΚΥΤ, με την ταυτόχρονη συμμετοχή έξη Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Φυλάκιο, Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη, Λέρος, Κως), επτά Εθνικών Κέντρων Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ, ΓΓΠΠ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ), τεσσάρων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών (EASO-Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ύπατη Αρμοστεία, FRONTEX), του δήμου Ανατολικής Σάμου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και των ίδιων των επωφελουμένων προσφύγων και μεταναστών.

Την άσκηση παρακολούθηση και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, την οποία ενημέρωσε σχετικά ο γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος “ανέβασε” και τις σχετικές φωτογραφίες:

Βίντεο-φωτογραφίες: “Πρόμαχος 2021”

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!