Χάσαμε δύο αγγελούδια και όμως δε βάλαμε μυαλό. Το δις εξαμαρτείν ουκ κρατικής υπηρεσίας σοφό“, αναφέρει με αφορμή τα προβλήματα στις μετακινήσεις μαθητών στον σεισμόπληκτο Παγώνδα Σάμου ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης αναφέρει αναλυτικά στη σελίδα του στο facebook τα εξής:

“Έχω επανειλημμένως αναφέρει ότι η μετασεισμική ακολουθία της Σάμου δεν έχει τελειώσει ακόμα και μάλιστα η αναμενόμενοι μετασεισμοί θα είναι αρκετά ισχυροί.

Σχεδόν ένα χρόνο από τον φονικό σεισμό που μας συγκλόνισε σε ένταση αλλά κυρίως με τον άδικο θάνατο των δυο εφήβων, τα προβλήματα παραμένουν, ο ένας φορέας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, τα σχολεία άνοιξαν κι ενώ είχαν τόσους μήνες για να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα , δυστυχώς ακόμα παραμένει άλυτο.

Δίπλα από ετοιμόρροπα κτίρια προχωρούν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παγώνδα στη Σάμο, αφού τα κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή προς το σχολείο τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο.

Τα παιδιά, ενώ υπάρχει δρόμος για να τα φέρει το λεωφορείο, επειδή και αυτός έχει πρόβλημα και δεν έχει φτιαχτεί, αφήνονται στην πλατεία του χωριού, και μετά ανεβαίνουν 400 μέτρα ανηφορικό δρόμο, ανάμεσα από ετοιμόρροπα κτίρια.

Στο σχολείο υπάρχει ρωγμή στο μαντρότοιχο, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια στη διαδρομή προς αυτό είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σχολείο φιλοξενεί 45 παιδιά”.

Με ευχολόγια βεβαίως δεν αποφεύγονται τα δυστυχήματα…” καταλήγει ο Άκης Τσελέντης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!