Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Σάμου “Φάρος” θα υλοποιήσει εκπαιδευτικές συναντήσεις στην κοινότητα της Σάμου με θέμα: “Ομάδα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον”.

Η ομάδα θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν συναντήσεις σε δύο Κύκλους των 5 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων.

Ο Α’ Κύκλος συναντήσεων έχει στόχο το δέσιμο της ομάδας, την κατανόηση της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, τον ρόλο της πρόληψης και τη σημαντικότητα στην ψυχική υγεία της κοινότητας και των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, την στοχοθεσία και τις ανάγκες της συγκεκριμένης ομάδας κ.α.

Στον Β’ Κύκλο συναντήσεων η Ομάδα έχει την δυνατότητα να συνδημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής παρεμβάσεων εξωστρέφειας και προσφοράς προς την κοινότητα.

Οι συναντήσεις θα υλοποιηθούν σε ανοιχτό χώρο με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του “Φάρου”, 22730.23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ. μέχρι την Τετάρτη, 20/10.

Έναρξη ομάδας: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, 16.30 με 18.30.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Περισσότερα για τις εκπαιδευτικές συναντήσεις του “Φάρου”

Τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου “Φάρος” μέσα από την πολυετή λειτουργία του, στοχεύει -μεταξύ άλλων- στην δημιουργική ενεργοποίηση δικτύων συνεργασίας και έγκαιρης παρέμβασης στην κοινότητα.

Οι δραστηριότητες δικτύωσης/κινητοποίησης αποσκοπούν αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας στο ρόλο και το έργο της πρόληψης της ουσιοεξάρτησης και αφετέρου στην κινητοποίηση των μελών της ώστε να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση σε θέματα που επηρεάζουν την ίδια την ύπαρξη της κοινότητας.

Θεωρώντας δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που οι κλιματικές αλλαγές διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια στην ψυχική υγεία -και όχι μόνο- των πολιτών, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Σάμου “Φάρος” προτείνει την υλοποίηση των εκπαιδευτικών συναντήσεων με θέμα: “Ομάδα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!