Φωτογραφία αρχείου: Τάσος Σαραντίδης

Πεζοπορική εξόρμηση από τους Μύλους προς τους Κουμαραδαίους μετ’ επιστροφής οργανώνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ο Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου (ΕΟΠΣΣ).

Πρόκειται για μια μεγάλη πεζοπορία, περίπου 11 χιλιομέτρων, κυκλική, που περνά μέσα από αρχαίους ελαιώνες και τους γνωστούς οπωρώνες των Μύλων. Στη διαδρομή οι πεζοπόροι θα συναντήσουν την ελιά της Εύας, ένα ελαιόδεντρο ηλικίας περίπου 2.500 ετών. Κατόπιν, θα συναντήσουν το δωδεκάπορτο, μια ερειπωμένη παλαιοχριστιανική εκκλησία που έχει 12 καμάρες, από τις οποίες πήρε και το όνομα.

Στη συνέχεια, θα ανηφορίσουν περνώντας από το εξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Ηγεμονική οδό, η οποία χρονολογείται την περίοδο που η Σάμος ήταν ανεξάρτητο κρατίδιο (1834-1912).

Φτάνοντας στους Κουμαραδαίους, οι πεζοπόροι θα κάνουν ένα διάλειμμα και θα έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους να περιφερθούν μέσα στα στενά του χωριού.

Κατηφορίζοντας προς τους Μύλους, θα περάσουν από ένα παλιό εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο που έπαιρνε κίνηση από το νερό. Από εκεί θα περάσουν από την Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας και θα καταλήξουν στο χωριό των Μύλων.

Η μετακίνηση των εκδρομέων από το Βαθύ στο σημείο εκκίνησης θα γίνει με ίδια μέσα για αποφυγή συγχρωτισμού εντός λεωφορείου. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις.

Τα στοιχεία της εκδρομής:

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Ώρες πορείας: 4:30

Ώρα αναχώρησης: 09:00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Σάμου

Πληροφορίες: τηλ. 22730 23865, 22730 25433, 6986 104450.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!