Την αντίθεσή της στη συγχώνευση τμημάτων στα δημόσια σχολεία εκφράζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ανατολικής Σάμου, με αφορμή την πρόσφατη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως εξηγεί, “η χωρητικότητα των αιθουσών στην πλειοψηφία τους δεν επαρκεί για να στεγάσει αυξημένο αριθμό μαθητών, ιδιαίτερα στα εργαστήρια, στις βιβλιοθήκες, στις αίθουσες προβολών και στις αίθουσες ξένων γλωσσών.

Οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν μέσα στα πολυπληθή τμήματα σημαντικά προβλήματα, αφού έτσι παραβλέπονται οι γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ και παραβιάζεται ο κανονισμός σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, αποστερώντας τους έτσι τα οφέλη από το συμπεριληπτικό σχολείο.

Έρχεται σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των επιστημόνων σχετικά με την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας, αφού η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στις τάξεις οδηγεί σε συνωστισμό και εγκυμονεί κινδύνους για την διασπορά του ιού.

Είναι παιδαγωγικά ανορθόδοξο και μη αποδεκτό στις παρούσες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από τις σχολικές τάξεις και τη δια ζώσης διδασκαλία, να συγχωνεύονται τμήματα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο και να οξύνονται τα μαθησιακά κενά των μαθητών.

Για όλα τα παραπάνω εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει κάθετα και αμετάκλητα την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων από κοινού να διαμαρτυρηθούν έντονα στο ΥΠΑΙΘ και να ζητήσουν την απόσυρση της απόφασης” αναφέρουν ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αξιώτης και τα μέλη της Μάριος Βαλωμένος, Ελπινίκη Δεμερτζή, Έφη Κόντη, Σοφία Κούτρα και Αντώνης Παναγιώτου.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!