Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα αποκατάστασης της Σάμου από τον φονικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 συγκλήθηκε την Τετάρτη υπό τον υφυπουργό-συντονιστή, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Συμμετείχαν ο βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης, οι δήμαρχοι Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο μητροπολίτης κ. Ευσέβιος κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα-τσουνάμι.

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής,

“- Σχετικά με τη δημιουργία πλατφόρμας arogi.gov.gr που λειτουργεί για άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, ο κ. υπουργός είπε ότι θα εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε από τον Νοέμβρη να μπορούν και σεισμόπληκτοι της Σάμου να ενταχθούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας arogi.gov.gr

– Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των σχολικών μονάδων Ανατολικής Σάμου, για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες, υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση, με αρχικό ποσό της τάξεως των 1.200.000 ευρώ.

Για τα ανάλογα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Δυτικής Σάμου θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, άμεσης χρηματοδότησης, μόλις υποβληθούν οι οριστικές μελέτες.

– Συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του Καρλοβάσου που στεγάζονται στον παρακείμενο δρόμο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει αποκλεισθεί. Ο κ. υπουργός, επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύψει το θέμα, σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζή, συμφώνησαν να δοθεί έμμεση χρηματοδότηση μέσω του Επιμελητηρίου. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για τις διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των επαγγελματιών.

– Ο κ. αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία των έργων που διενεργούνται από την Περιφέρεια και αφορούν λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και οδικό δίκτυο.

Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης, όπου υπάρχουν τελικές μελέτες που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης επιτάχυνση διαδικασιών υποβολής των μελετών που εκκρεμούν.

Συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου που λειτουργεί στο Καρλόβασι, τρέχοντα θέματα του δήμου Δυτικής Σάμου που αφορούν στη χρηματοδότηση σεισμόπληκτων οικιών και επιχειρήσεων και άλλα.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, που εμπράκτως αποδεικνύει συνεχώς ότι τα προβλήματα της Σάμου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα του ίδιου, της κυβέρνσης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη” δήλωσε, μέσω ανάρτησής του, ο κ. Στεφανάδης.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!