Στο εργαστήρι “Ψυχοτεχνώ” προσκαλούν το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματευτεί η έμφυλη βία και η ενδυνάμωση των γυναικών σχετικά με αυτή, μέσω δράσεων οι οποίες θα έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Οι συναντήσεις αφορούν τον προβληματισμό γύρω από τη βία, την ανοχή σε αυτή, τις επιδράσεις που έχει, τον σεξισμό, το φύλο, τα έμφυλα στερεότυπα και την απεικόνιση του ρόλου της γυναίκας στο σήμερα. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, συζητήσεις, δραστηριότητες, αλλά και μέσα από δράσεις σχετικές με διάφορες τέχνες, η ομάδα θα μπορεί να αναγνωρίσει πτυχές της έμφυλης βίας και να μετασχηματίσει τη γνώση εμπειρικά σε ενίσχυση και ενδυνάμωση της γυναικείας ταυτότητας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της αίσθησης του “μπορώ”, η εμπλοκή των μελών, το μοίρασμα πληροφοριών και εμπειριών, οι ρόλοι των έμφυλων στερεοτύπων και πώς αυτοί επηρεάζουν τη ζωή μας. Παράλληλα, αποτελεί προσδοκία η κριτική και ο επαναπροσδιορισμός αυτών των στερεοτύπων, καθώς τα πρότυπα κάθε είδους βίας και θυματοποίησης εγκαθίστανται ανθεκτικά στον χρόνο και είναι δύσκολο να αλλάξουν.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες και για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η γνώση κάποιας τέχνης.

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα18 Οκτωβρίου 2021

Διάρκεια προγράμματος: 7 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία

Ημέρες δραστηριότητας: Κάθε Δευτέρα 17:00-19:00 στον χώρο του “Άλκη Ζέη”, επί της λεωφόρου Μαλαγαρίου (λίγο πριν από το κτίριο Crystal).

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22731 81030 καθημερινά 08:00-17:00 ή μέσω email στο alkizei.arsis@gmail.com

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων Covid-19

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!