“Τέσσερις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αντί για προσλήψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ανακοινώνει συγχωνεύσεις Τμημάτων που ειδικότερα στη Σάμο, θα οδηγήσουν σε τάξεις των 28 μαθητών” δηλώνει το Τομεακό Συμβούλιο Σάμου της ΚΝΕ.

Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που “έναν χρόνο μετά τον σεισμό της 30ής Οκτώβρη 2020 δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί οι ζημιές που προκάλεσε σε σχολεία”, που “με αγωγές και ΜΑΤ κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας προσπαθούν να εφαρμόσουν την ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση», φανερώνοντας έτσι και το πραγματικό περιεχόμενο και σκοπό της”.

Σύμφωνα με το Τομεακό Συμβούλιο Σάμου της ΚΝΕ, “αναδεικνύεται η τεράστια υποκρισία της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που στην αρχή της χρονιάς δήλωνε πως σχέδιο και στόχος της είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, κλείνοντας ταυτόχρονα κάθε συζήτηση για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών των μαθητών, για την αντιμετώπιση των κενών που άφησε πίσω της η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σάμου να εμπιστευθούν τη δύναμη τους! Να δυναμώσουν τον αγώνα, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Δευτέρας 11 Οκτώβρη πλάι στους εκπαιδευτικούς τους, για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, για να μορφώνουν και όχι να εξοντώνουν, για να μπορεί το σχολείο να στέκεται δίπλα στον κάθε μαθητή”.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!