Στη Σάμο βρέθηκε το Σάββατο ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του δημάρχου Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρου Λυμπέρη, για την επετειακή εκδήλωση των 35 χρόνων της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τίμησε τον δήμο με την παρουσία του.

Στο νησί ήρθε μαζί του και η Διευθύντρια Πολιτισμού του δήμου Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη, καθώς οι δύο δήμοι είναι επισήμως αδελφοποιημένοι.

Η πρώτη στάση μετά την άφιξή του έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καρλοβάσου, όπου η δημοτική αρχή τον καλωσόρισε και τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα του δήμου μετά τον σεισμό, καθώς και για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στην πόλη, καθώς ο δήμαρχος Πειραιά είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία του να επισκεφτεί όλες τις πανεπιστημιακές κτιριακές εγκαταστάσεις, κι έγινε ανάλυση της πορείας εξέλιξης των εργασιών αποκατάστασης και της παρούσας κατάστασης του ιδρύματος και της πόλης γενικότερα.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην περιοχή Ποταμίου και στους καταρράκτες, όπου ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά και τη μοναδικότητα των τοπίων.

Αργά το μεσημέρι ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου παρέθεσε προς τιμήν των προσκεκλημένων γεύμα στην πλατεία του Μεσαίου Καρλόβασου.

Φωτογραφίες: Δήμος Δυτικής Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!