Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και θέμα “Θυμάμαι για να έχω μέλλον – 200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021”, η οποία έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο από 2 έως 4 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου αναφέρει για την συμμετοχή του στην έκθεση τα εξής:

Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής, της σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού της Σάμου, του τουριστικού του προϊόντος και της ιδιαίτερης ταυτότητάς του.

Το περίπτερο κέντρισε το ενδιαφέρον ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής της χώρας, αξιωματούχων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητών, μαθητών, φοιτητών, εκπροσώπων φορέων και οργανισμών και πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερη τιμή μας έκανε να επισκεφτεί το περίπτερο της Σάμου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, κ. Μιχάλης Χριστάκης.

Ως δώρο στους επισκέπτες προσφέρονταν εκτύπωση σε πάπυρο εγγράφου –ντοκουμέντου των Ιστορικών Αρχείων του Κράτους, το οποίο αναφέρει ότι σε λίστα τροφοδοσίας της Υδραϊκής Μοίρας υπό την οδηγία του αντιναυάρχου Γεωργίου Σαχτούρη, μεταξύ όσων προσέφεραν οι Σαμιώτες, σημαντική ποσότητα σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού δινόταν για να εμψυχωθούν και ενδυναμώσουν οι πολεμιστές, που μάχονταν για την ελευθερία.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ:

– Στον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σάμου για τη δωρεά της συλλεκτικής φιάλης με το γλυκό σαμιώτικο κρασί η οποία προσφέρθηκε ως δώρο στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, στο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο και σε άλλα επιφανή πρόσωπα.

– Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Σάμου για τη βοήθεια στο στήσιμο του περιπτέρου, με εικαστικό αλλά και βιβλιογραφικό υλικό.

– Στο Χρυσόστομο Γαλαθρή για τη φωτογραφική του έκθεση που κόσμησε το περίπτερο με θέμα τη ζωή του Σαμιώτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Λυκούργου Λογοθέτη.

– Στο “Σύλλογο Καρλοβασιτών Αττικής”, στην “Αδελφότητα Σαμίων Αθήνας” και στους “Σαμιώτες εν Αθήναις μα και όλου του κόσμου” που έδωσαν δυναμικά το παρόν τους όλες τις ημέρες της έκθεσης.

– Στο Σωτήρη Φραγκουλάκη για τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.

– Στα τοπικά ΜΜΕ και σε όλους όσους εργάσθηκαν και υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή”.

Δείτε φωτογραφίες από την συμμετοχή των δήμων της Σάμου στην επετειακή έκθεση για το 1821 στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας!

      

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!