Ερώτηση για την έλλειψη στήριξης προς τις δημόσιες δομές Υγείας της Σάμου κατέθεσε στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο βουλευτής Χίου κι αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Το πρώτο σκέλος της ερώτησης αφορά σε προβλήματα που, σύμφωνα με τον βουλευτή, αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του νησιού, “τα οποία συνίστανται όχι μόνο σε ελλείψεις σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, αλλά και στην πρόσφατη εκδήλωση ανεπάρκειας σε ογκολογικά φάρμακα και μονοκλωνικά αντισώματα. Το τελευταίο δημιουργεί δυσκολίες ή και πλήρη αδυναμία στο Νοσοκομείο να χορηγήσει την απαραίτητη φροντίδα σε ογκολογικούς και ρευματολογικούς ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας”.

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης αφορά στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Σάμου, το οποίο, κατά τον κ. Μιχαηλίδη, “αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα υποστελέχωσης σε διάφορες ειδικότητες. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η έλλειψη παιδοψυχιάτρου, συνιστά σοβαρή αδυναμία του δημόσιου συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες παροχής ψυχιατρικής στήριξης και παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους της Σάμου, ανάγκες μάλιστα οι οποίες ενισχύθηκαν και οξύνθηκαν ως συνέπεια του σεισμού”.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον υπουργό Υγείας πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σάμου, καθώς και την παντελή έλλειψη παιδοψυχιάτρου στο νησί.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!