Την ομιλία του καθηγητή ιστορικού, Μανώλη Γιαννούτσου, με θέμα “Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Σάμο 1922-1940” διοργάνωσε την Τετάρτη στο προαύλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου η Ένωση Μικρασιατών του νησιού.

Η Ένωση αναφέρει για την εκδήλωση αυτή:

Σημαντική ήταν η προσφορά των ομιλητών κ. Χατζημιχάλη Αγγελικής, προϊσταμένης των ΓΑΚ Σάμου και του καθηγητού διδάκτορα ιστορίας, κ. Μανόλη Γιαννούτσου στο ξεδίπλωμα της μνήμης μας.

Παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία της άφιξης και της εγκατάστασης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Ανατολής από το 1914 έως το 1922 στο νησί της Σάμου και η πορεία της ζωής τους μέχρι το 1940.

Μετά το τέλος της ομιλίας παρουσιάσθηκε μέρος του ιστορικού αρχείου που συγκέντρωσε η Ένωση Μικρασιατών Σάμου με τη βοήθεια των μελών της και ιδιαιτέρως του κ. Αντωνιάδη Γιάννη, συνταξιούχου εκπαιδευτικού.

Το Δ.Σ εκφράζει τις ευχαριστίες του στους ομιλητές, σε όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους, τη Δημόσια βιβλιοθήκη Σάμου και τον προϊστάμενο κ. Μανώλη Πυργιώτη.

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη για τη σημαντική βοήθεια που μας προσέφερε στην ηχοληψία εθελοντικά και τον Γιώργο Σκαπετη που κάλυψε την εκδήλωση με βιντεοσκόπηση“.

Οι εκδηλώσεις της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου συνεχίζονται την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου, με τη προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή έδυσε”, που έχει βασιστεί στο αρχείο και τις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη στο Μικρασιατικό μέτωπο 1919-1922.

Ώρα έναρξης προβολής: 20:00.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της Τετάρτης:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!