Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η εξόδιος Ακολουθία για τον γιατρό, πρώην βουλευτή και δήμαρχο Σάμου Κώστα Καραμηνά, που απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 73 ετών.

Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του εκλιπόντος απηύθυνε ευχαριστίες: “Για τη μεγάλη απώλεια του πολυαγαπημένου μας, συζύγου, πατέρα, παππού, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους που συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο και δυσβάσταχτο πένθος μας”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Σάμου, συνήλθε σήμερα, “μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην δημάρχου, βουλευτή και ιατρού Κων/νου Καραμηνά”, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση, προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του και να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρει, “ο Κων/νος Καραμηνάς διετέλεσε δήμαρχος Σάμου και βουλευτής υπηρετώντας τον τόπο μας με ήθος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση. Διακρίθηκε για την τιμιότητα και τις αξίες του και για την ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη του, στην οποία άφησε σπουδαία παρακαταθήκη έργου. Η στάση ζωής και η προσφορά του θα του δίνει πάντα μία θέση στην καρδιά όλων των Σαμίων. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στο σχετικό ψήφισμά του αποφάσισε ομόφωνα:

“Να εκφράσει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αείμνηστου Δημάρχου.

Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του εκλιπόντος και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντα.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο δια ζώσης αυριανό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

Ο πρόεδρος της Βουλής

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή της ΝΔ εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Όπως δήλωσε, “αποχαιρετούμε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και γιατρό Κώστα Καραμηνά.

Γεννημένος στη Σάμο, υπηρέτησε τον τόπο του καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του και με την επιστημονική του ιδιότητα αλλά και μέσα από τη συνεχή ενασχόλησή του με τα κοινά, πάντα με γνώμονα το καλό των συμπολιτών του.

Εκλέχτηκε βουλευτής Σάμου τον Ιούνιο του 1989, επανεξελέγη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογές του 1996, ενώ το 2002 εκλέχτηκε δήμαρχος Βαθέος Σάμου.

Απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”.

Η Νέα Δημοκρατία

Την ίδια ώρα, σε συνέχεια των συλλυπητηρίων μηνυμάτων, από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή του κόμματος Κώστα Καραμηνά.

Ο Κώστας Καραμηνάς γεννήθηκε το 1948 στο Βαθύ Σάμου, σπούδασε ιατρική και εργαζόταν ως ιατρός – δερματολόγος.

Διετέλεσε πρόεδρος της νεολαίας της ΕΡΕ, το 1965, και οργανωτικός γραμματέας της ΝΕ Σάμου της ΝΔ από το 1984 ως το 1987. Εκλέχτηκε βουλευτής Σάμου τον Ιούνιο του 1989, επανεξελέγη το Νοέμβριο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογές του 1996, ενώ το 2002 εκλέχτηκε δήμαρχος Βαθέος Σάμου. Υπήρξε σε όλη του την πορεία διαπρεπής επιστήμονας και ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών στη Σάμο.

Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Καραμηνά, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, δήλωσε:

“Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του εξαίρετου επιστήμονα και ενεργού μέλους της σαμιακής κοινωνίας Κώστα Καραμηνά, το πέρασμα του στην αιωνιότητα αφήνει το έργο του ως σπουδαία παρακαταθήκη για τους κατοίκους της Σάμου.

Ο Κώστας Καραμηνάς με την ενεργό συμμετοχή του στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας ανέδειξε την αξία της συμμετοχής στα κοινά, ενώ η αγάπη του για τους συντοπίτες του ανεξαιρέτως τον χαρακτήριζε μοναδικά.

Σήμερα αποχαιρετούμε τον Κώστα και τον ευχαριστούμε για την αστείρευτη πηγαία αισιοδοξία του, την ανθρωπιά του, την προσφορά του και την καλοσύνη του.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου

“Ένας άξιος επιστήμονας, ένας έντιμος πολιτικός που υπηρέτησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και τα κοινά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, δεν είναι πλέον κοντά μας” αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής.

Όπως σημειώνει, “ο Κωνσταντίνος Καραμηνάς διετέλεσε ως ιατρός στη θέση του διευθυντή Δερματολογίας (με προσωποπαγή θέση) από 29-05-2007 έως 31-12-2015 στο Νοσοκομείο μας, όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Όλα αυτά τα χρόνια, με το χαμόγελο, τη γνώση, με τη θέληση για προσφορά καθημερινά υπηρετούσε τον άνθρωπο, τον άνθρωπο ασθενή, τον άνθρωπο που ήθελε μια καλή κουβέντα από αυτόν.

Το κενό που αφήνει πίσω του καλούνται να το αναπληρώσουν τα δύο αγαπημένα του παιδιά, η σύζυγός του και τα εγγόνια του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια από όλο το προσωπικό και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι Γιατρέ μας…”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου

Στον επικήδειο – αποχαιρετισμό του, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου αναφέρει:

“Από μια γειτονιά στο Άνω Βαθύ ξεκίνησες πριν εφτά δεκαετίες μια πορεία που έμελε να είναι συναρπαστική, γεμάτη επιτυχίες μα και στενοχώριες, με αποτυχίες αλλά και μεγάλες νίκες. Ποτέ δε το έβαλες κάτω και σαν γνήσιος μαχητής της ζωής έδωσες με όλες σου τις δυνάμεις το μεγάλο αγώνα στο σκληρό στίβο της. Φεύγεις νικητής, «έρημος και δυνατός», όπως έχει πει ένας μεγάλος πανεπιστημιακός Δάσκαλος.

Αφιερώθηκες ψυχή τε και σώματι στη μεγάλη σου αγάπη την Ιατρική, την οποία υπηρέτησες με συνέπεια και αυταπάρνηση για πολλές δεκαετίες είτε ως ιδιώτης, είτε ως γιατρός του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Σάμου. Ο κοινός παρονομαστής της ιατρικής σου σταδιοδρομίας ήταν η αγάπη σου προς τον ασθενή, οι σωστές διαγνώσεις σου, καθώς και ο σεβασμός που έτρεφες σε συνδυασμό με τη βοήθεια που πρόσφερες προς τους συναδέλφους σου γιατρούς, ιδιαίτερα τους νεότερους. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Νοσοκομείο Αθηνών «Ανδρέας Συγγρός», στο οποίο έλαβες την ειδικότητα της Δερματολογίας, ακόμα και σήμερα σε θυμούνται με αγάπη και εκτίμηση οι Διευθυντές και το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Κλινικών.

Από την άλλη μεριά ασχολήθηκες μέχρι τέλους και με το μεγάλο σου έρωτα την πολιτική. Πέρα από τα στενά κομματικά όρια επιδίωκες να είσαι, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ο άριστος πολίτης στην άριστη πολιτεία. Δηλαδή να είσαι ο ενεργός πολίτης που συμμετέχει κατά προαίρεση στις αποφάσεις της πόλης του, τόσο με την ευρύτερη έννοια του βουλεύεσθαι και κρίνειν, όσο και με τη στενότερη έννοια της άσκησης εξουσίας. Ήθελες να είσαι ο φρόνιμος άνθρωπος, ο επαρκώς διαβιών, ο οποίος πράττει με ευθύνη, για να διασφαλίζει στη πόλη του την ευμάρεια, την παιδεία και την ειρήνη. Δεν είναι τυχαίο οτι και από τη θέση του Βουλευτή και από τη θέση του Δημάρχου στόχευες στην αριστοτελική αυτή επιταγή του συνδυασμού της ηθικής με την πολιτική, γεγονός που αντανακλούσε στην αποδοχή που είχες από τη σαμιακή κοινωνία.

Στο ταξίδι σου αυτό προς την Ιθάκη είχες σταθερό στήριγμα και ακούραστο βοηθό τη σύζυγό σου Βηθλεέμ, με την οποία δημιούργησες μια οικογένεια πρότυπο. Τώρα θα πρέπει να πορευθούν χωρίς εσένα, έχουν όμως πολύτιμη παρακαταθήκη την ιστορία σου και το παράδειγμα του βίου σου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος του τόπου μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αγαπημένε μας Κώστα σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Γνωρίζουμε οτι θα ήθελες να δώσεις πολλά περισσότερα. Για μας, τους συναδέλφους σου, δεν πέθανες γιατί έχεις φωλιάσει στις καρδιές μας και θα ζεις εκεί παντοτινά.

Αιωνία σου η μνήμη”.

Το Επιμελητήριο Σάμου

H Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σάμου σε ψήφισμά της αναφέρει πως “με μεγάλη λύπη της πληροφορήθηκε το θάνατο του τέως βουλευτή, δημάρχου και πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμηνά.

Ο Κώστας Καραμηνάς υπήρξε άξιος επιστήμονας, τίμιος πολιτικός και αξιαγάπητος σε όλη την τοπική κοινωνία της Σάμου της οποίας υπήρξε ενεργό μέλος επί σειρά ετών.

Με το Επιμελητήριο Σάμου ο εκλιπών είχε αγαστή συνεργασία όλα τα χρόνια της πολιτικής του καριέρας, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας με την παρέμβασή του στα διάφορα κέντρα εξουσίας”.

Το Επιμελητήριο Σάμου, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Γιώργο Κυριαζή:

“Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Δ.Ε. και του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σάμου

Να παραστεί αντιπροσωπεία της διοίκησης του Επιμελητηρίου στην εξόδιο ακολουθία σήμερα 27/09/2021 στις 4:00 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου.

Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια των μελών του Δ.Σ. προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Αντί στεφάνου να κατατεθεί το ποσό των 500€ στο Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» στην Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος.

Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Σάμου”.

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου

Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου αλλά και οι Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν “τη βαθιά θλίψη και οδύνη για τον χαμό ενός σπουδαίου ανθρώπου. Ο Κώστας Καραμηνάς δεν υπήρξε μόνο σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός. Ήταν ένας έντιμος, ηθικός και προσηνής αγωνιστής που είχε προσφέρει στον νομό μας από όλες τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε. Με μαχητικότητα και αγάπη για τους συντοπίτες του, κατάφερνε πάντα να προσφέρει τα μέγιστα, αποτελώντας ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον τόπο μας. Εξελέγη 3 φορές βουλευτής του Νομού Σάμου και μία φορά δήμαρχος Βαθέος, διετέλεσε επίσης 2 φορές πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου.

Ο Κώστας Καραμηνάς αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και όλοι μας θα τον θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Είμαστε σίγουροι ότι η παρακαταθήκη που αφήνει θα αποτελέσει φάρο έμπνευσης και καθοδήγησης.

Καλό Παράδεισο…”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!