Διεθνή καμπάνια ενημέρωσης προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές ξεκινάει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κεντρικό μήνυμά της είναι ότι η Ελλάδα φυλάσσει με οργανωμένο τρόπο τα σύνορά της και δεν επιτρέπει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, εφαρμόζοντας μία αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, σεβόμενη πάντα το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Η συγκεκριμένη καμπάνια περιλαμβάνει την προβολή και διάχυση του μηνύματος τόσο σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από τους βασικούς αποδέκτες.

Βασικός πυλώνας είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω και των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων, στο Αφγανιστάν, απ’ όπου και προέρχεται η πλειονότητα των μεταναστών που έρχονται προς τη χώρα μας τα τελευταία έτη.

Παράλληλα, στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση οιονεί παράνομων μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα λαθροδιακινητών και να μη θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά 75%.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!