Την δυνατότητα να προβάλλουν τουριστικά τη Σάμο στην Πολωνία από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου έχουν οι δήμοι ανατολικής και Δυτικής Σάμου, οι οποίοι, κατόπιν προσκλήσεως του Πολωνοελληνικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου συμμετέχουν  στην έκθεση εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, στην πόλη Βρότσλαβ.

Η συμμετοχή των δύο σαμιώτικων δήμων στην Έκθεση συμβάλλει στα μέγιστα στην τουριστική προβολή του νησιού, εφόσον τα λογότυπα και το διαφημιστικό υλικό της αποστολής των δήμων και του νησιού θα προβληθούν σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (αστική συγκοινωνία), καθώς θα υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη από την Πολωνική Τηλεόραση (περιφερειακή και εθνική) αλλά και την Ελληνική Τηλεόραση ΕΡΤ3.

Η από κοινού αποστολή εκπροσώπων των δύο δήμων του νησιού, της αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου, Δέσποινας Κάιλα, της γενικής γραμματέως του δήμου Δυτικής Σάμου, Ιωάννας Πατρώνη και του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού του δήμου Ανατολικής Σάμου, Κωνσταντίνου Κτίστου, αλλά και τοπικών προϊόντων του νησιού, στοχεύουν στο να υπάρξει μια προωθητική προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σάμου, όπως είναι η ιστορία της, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι μοναδικές φυσικές ομορφιές του νησιού.

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνονται υπαίθριες εκθέσεις με τίτλο “GREEK NATIONAL UPRISING 1821-1830” σε τέσσερις πολωνικές πόλεις Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Σέτσιν και Γκντίνια.

Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται, με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του δήμου του Βρότσλαβ, με την τιμητική υποστήριξη του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Βαρσοβία και των προέδρων των αντίστοιχων πόλεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης και την ελληνική τηλεόραση.

Ο εορτασμός θα γίνει με έναν μεγαλειώδη και αριστοκρατικό τρόπο, εγγυημένο από εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ειδικούς στην ιστορία και τον πολιτισμό και όλους τους άλλους ανθρώπους που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των αρχών της πόλης του Βρότσλαβ, το Επιμελητήριο μαζί με την Ελληνική Κοινότητα του Βρότσλαβ ανέλαβαν να οργανώσουν μια τριήμερη γιορτή της ανάκτησης της ανεξαρτησίας της Ελλάδας στο οποίο και προσκαλέστηκαν οι δήμοι της Σάμου.

Το πρόγραμμα των επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ξεκινούν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως 19 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” – “WE ARE ALL GREEKS”.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου αναφέρει ότι την δεύτερη μέρα της αποστολής των δύο δήμων της Σάμου στην έκθεση αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που διεξάγεται στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας, πλήθος κόσμου επισκέπτεται την έκθεση εκδηλώνοντας την αγάπη τους για την χώρα μας και την ιστορία της, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της μέσα από διάφορες θεματικές εκδηλώσεις.

Το περίπτερο της Σάμου είχαμε την τιμή να επισκεφτούν οι :

• Michael Daratziki, πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία και εκπροσώπους της πρεσβείας

• Dr. Daniel Milewsky μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

• Macielj Chorowski, ο Πρόεδρος του Υπουργείου Περιβάλλοντος

• Εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος

• Mέλη του Ελληνοπολωνικού, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πολωνίας.

Με τους ανωτέρω αναπτύχθηκε διάλογος, προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας στον χάρτη των τουριστικών προορισμών και έγινε παρουσίαση της συμβολή της Σάμου στον επαναστατικό αγώνα.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν δώρα από την αποστολή ως μια μικρή ένδειξη ευχαριστίας για την διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής έκθεσης που ως σύνθημα έχει: “WE ARE ALL GREEKS – ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!