Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων για την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σάμου, στο Πυθαγόρειο, στους Μυτιληνιούς, στο Κοκκάρι και στον Άγιο Κωνσταντίνο ανακοίνωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι “Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα”. Η επιλογή για το φετινό θέμα είναι ένας φόρος τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος- καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Το φετινό σύνθημα είναι “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς” και στόχο έχει να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες ώστε να λάβουν μέρος στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου, καλεί τα σχολεία, τους φορείς, τους συλλόγους και τους δημότες προκειμένου, να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, που θα καταδείξει την ανάγκη και τα επόμενα βήματα δημιουργίας ενός δήμου πιο φιλικού και πιο προσβάσιμου για όλους, ενός δήμου με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον δήμο Ανατολικής Σάμου:

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!