Μηνύματα με αφορμή τη σημερινή έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 εξέδωσαν οι τοπικές Αρχές και φορείς.

Πιο αναλυτικά:

Ο βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη αισιοδοξία! Τα τελευταία χρονιά ολόκληρος ο πλανήτης καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία του Κορωνοϊού, η οποία έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής μας αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ειδικότερα για εμάς στον Νομό της Σάμου ο καταστροφικός σεισμός, η πλημμύρα, η οικονομική κρίση και το προσφυγικό ζήτημα έχουν επηρεάσει την κοινωνία ακόμη σοβαρότερα.

Όμως, η παιδεία και η μόρφωση αποτελούν καταφύγιο και ελπίδα για καλύτερο μέλλον.

Καλή δύναμη!

Καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά στους μαθητές μας!

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινά με νέους στόχους και προσδοκίες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Μία νέα χρονική περίοδος μαθησιακής εμπειρίας σε ένα ταξίδι γνώσης , που θα προσφέρει δεξιότητες και εφόδια για τη ζωή και την εξέλιξη όλων.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, μαθήτριες και την εκπαιδευτική κοινότητα, καλή και δημιουργική χρονιά και κυρίως ασφαλή.

Δυστυχώς και φέτος οι συνθήκες που ανοίγουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμες από υγειονομικής άποψης.

Θα ήταν σωστό να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες και τα μέτρα που προτείνονται, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία στους χώρους εκπαίδευσης.

Το αγαθό της μόρφωσης είναι δικαίωμα όλων όπως το αγαθό της υγείας και της ζωής.

Εμείς ως Περιφέρεια όπως κάναμε και στο παρελθόν, θα είμαστε συμπαραστάτες, συνεργαζόμενοι στενά με τα στελέχη εκπαίδευσης και τους γονείς, συνδράμοντας εμπράκτως με όσα μέσα διαθέτουμε, όπου ζητηθεί η υποστήριξή και η βοήθειά μας, αφού πιστεύουμε ότι επενδύοντας στη γνώση θέτουμε τα θεμέλια για το καλύτερο μέλλον όλων.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους“.

Ο αντιπεριφεριάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης

“Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και τον σημερινό αγιασμό, εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά, Υγεία και Δύναμη στα παιδιά μας, τις οικογένειες τους και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Παρότι οι συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερες δύσκολες εν μέσω πανδημίας και ιδιαίτερα στο νησί μας και από τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού, εντούτοις η Παιδεία και η Μόρφωση, που συνιστούν τα πιο πολύτιμα εφόδια στη ζωή του κάθε ανθρώπου, δεν μπορούν να περιμένουν, να μένουν πίσω ή να αναστέλλονται. Προέχει όμως η διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την Υγεία και αυτονόητη επιλογή είναι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των μέτρων που προτείνονται.

Οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να φτάσουν πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων τους και την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ως Περιφερειακή Αρχή και ως Αντιπεριφέρεια θα είμαστε βοηθοί στη δύσκολη προσπάθειά τους”.

Καλή Σχολική Χρονιά!”.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος

Τα σχολεία μας από Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τις δυνατές – για τη περίσταση – συνθήκες χάρη στην προσπάθεια όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας.

Προβλήματα θα υπάρξουν, θα τα ξεπεράσουμε δουλεύοντας όλοι μαζί.

Με αγώνα, δουλειά, σχέδιο και τη στήριξη της Πολιτείας θα κάνουμε τα χτυπημένα από το σεισμό σχολεία μας καλύτερα από πριν, λειτουργικά και σύγχρονα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους σας για τη μεγάλη αυτή κοινή προσπάθεια.

Καλή σχολική χρονιά με πρόοδο και υγεία“.

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Η δημοτική αρχή έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου μας να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους μαθητές και να ξεκινήσει μια νέα χρονιά γεμάτη ελπίδα και νεανική αισιοδοξία!

Εύχομαι καλή αρχή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γνώσης και μάθησης σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας!

Από πλευρά μας ο δήμος σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα φροντίζει να ανταποκρίνεται σε όποια απαίτηση προκύψει με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους με υγεία και ασφάλεια!”

Ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος

Ἀγαπητά μου παιδιά,

Μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ σήμερα ξεκινᾶ ἡ καινούργια σχολική χρονιά καί παράλληλα ἀρχίζει ἕνας ἀκόμη προσωπικός σας ἀγῶνας γιά τήν κατάκτηση τῆς γνώσεως, μέσα στίς πνευματικές κυψέλες τῶν Σχολείων μας.

Στό ξεκίνημά σας αὐτό ἀπαιτεῖται νά ἐπιδείξετε ζῆλο γιά μάθηση, θάρρος, δύναμη, ἐπιμονή, ὑπομονή καί κυρίως ἐλπίδα ἀδιάπτωτη.

Γιά τήν ἐπιτυχῆ ἔκβαση τοῦ πνευματικοῦ αὐτοῦ ἀγῶνα σας χρειάζεται νά στρέψετε τά μάτια σας στό Θεανδρικό Πρόσωπο τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ. Νά λάβετε γιά παράδειγμα τούς Ἁγίους μας καί κυρίως τούς Τρεῖς Ἱεράρχες, τόν Ἅγιο Βασίλειο τόν Μέγα, τόν Ἅγιο Γρηγόριο τόν Θεολόγο καί τόν Ἅγιο Ἰωάννη τόν Χρυσόστομο, οἱ ὁποῖοι συνδύασαν τήν πίστη στόν Χριστό μέ τήν γνώση τοῦ κόσμου. Ἔτσι ἀπέκτησαν ἐπιστημοσύνη, ἀλλά καί ἀρετή.

Σπούδασαν στά σχολεῖα καί τίς σχολές τῆς ἐποχῆς τους, ἀλλά πάνω ἀπό ὅλα ἀναδείχθηκαν μορφωμένοι ἐν Χριστῷ.

Ἐμπιστευθεῖτε λοιπόν τόν Κύριό μας Ἰησοῦν Χριστόν καί τήν ἐγγυημένη ὁδό τῶν Ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας. Πορεύεσθε μέ χαρά τόν δρόμο πρός τό Σχολεῖο Σας, ἀλλά μήν ξεχάσετε καί τόν δρόμο πρός τήν Ἐκκλησία.

Εὔχομαι ὁλόψυχα καί προσεύχομαι νά ἐργασθεῖτε πνευματικά, γιά νά ἀποκτήσετε γνώση καί ἀρετή καί νά ἐπιτύχετε στούς στόχους Σας.

Ἐπίσης εὔχομαι καί παρακαλῶ τόν Κύριο νά εὐλογήσει καί τούς σεβαστούς δασκάλους καί καθηγητές σας, ὅπως καί τούς ἀγαπητούς σας γονεῖς, πού μοχθοῦν γιά τήν πρόοδο καί τήν προκοπή Σας.

Καλή κι εὐλογημένη χρονιά !

Μέ πατρική ἀγάπη

Ὁ Ἐπίσκοπός σας

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Β. Αιγαίου Στέλιος Καμπούρης

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς , το Πρώτο κουδούνι να σημάνει…

Καλή σχολική χρονιά , σε όλα τα παιδιά , με νέα ελπίδα, νέα όνειρα κι αισιοδοξία!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους γονείς, που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο τα παιδιά τους και το σχολείο, σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή, για το πολυτιμότερο αγαθό, την Παιδεία!

Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά, με υγεία, υπομονή, επιμονή, πίστη και δύναμη ψυχής και στους εκπαιδευτικούς μας!

Καλή αρχή σε όλη τη σχολική κοινότητα!

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” Νίκος Ζάχαρης

Σήμερα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια τα παιδιά μας ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και το καταστροφικό σεισμό της Σάμου και έκαναν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πέρασαν 11 μήνες από το σεισμό και τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων του Άνω Βαθέος, του Παλαιοκάστρου, του Πυθαγορείου και της Χώρας να μην έχουν ακόμη εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες, να μην έχουν διατεθεί τα κονδύλια για την ανακατασκευή τους και οι μαθητές θα αναγκαστούν να κάνουν τα μαθήματά τους σε προκατασκευασμένες αίθουσες ή να μεταφέρονται σε άλλη σχολική στέγη.

Σαφώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας (Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση γενικότερα) για την καθυστέρηση και ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την μη διεκδίκηση της άμεσης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των σχολείων μας.

Χρηματοδότηση που διοχετεύεται ως πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση της τεράστιας ανθρωποφυλακής στη Ζερβού.

 Θα αφήσουμε να επιβεβαιωθεί από την ανάποδη η ρήση του Β. Ουγκώ: «Εκεί που ανοίγει μια φυλακή, κλείνει ένα σχολείο»;

Αξίζει αυτό το μέλλον στα παιδιά μας;“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!