Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον διεθνή οινικό, τουριστικό και επισιτιστικό χώρο καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ, γεύτηκαν στο εστιατόριο “718 uptown dine and wine” της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης μοναδικές γευστικές δημιουργίες με βάση την ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου, σε έναν συνδυασμό πάθους και υπέροχων αρωμάτων που αναδύονται από τα γλυκόπιοτα ΠΟΠ κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Πρόκειται για μοναδικά προϊόντα που παντρεύουν άριστα την διαχρονική παράδοση με την αξεπέραστη γεύση ποιότητας.

Ο απόλυτα καταρτισμένος DipWSET Στέφανος Κόγιας μύησε το κοινό στα μυστικά των διάσημων σε όλο τον κόσμο Οίνων ΠΟΠ του ΕΟΣ Σάμου. Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) καθώς και η βελτίωση της γνώσης όλων μας σχετικά με τον μεσογειακό τρόπο διατροφής. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι ΠΟΠ/ΠΓΕ οίνοι της Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα Ιταλίας.

Οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών ΕΑΣ Νάξου και ΕΟΣ Σάμου μίλησαν για την ιστορία και την σημασία των εμβληματικών τους προϊόντων ενώ ο Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής, στην εισαγωγική του ομιλία αφιέρωσε την βραδιά τη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα Βασίλη Κουρτάκη, ο οποίος και έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου εμφιαλωμένου και ποιοτικού ελληνικού κρασιού.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση για το σαμιώτικο κρασί και τη ναξιώτικη γραβιέρα στη Θεσσαλονίκη!

Σαμιώτικο κρασί και ναξιώτικη γραβιέρα: Μια σχέση …πάθους!

Ο συνδυασμός των εκλεκτών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου και της πεντανόστιμης γραβιέρας ΕΑΣ Νάξου έχει αναδειχθεί σε μια σχέση «πάθους» και ποιότητας που μας ταξιδεύει μοναδικά στη σύγχρονη Μεσογειακή διατροφή.

Αυτό έχει αποδειχθεί από τις επιτυχημένες δράσεις οινογευσίας που διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την Οικονομοτεχνική ΕΠΕ.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!