Την έκθεση φωτογραφίας του Χρυσόστομου Γαλαθρή* που αναπαριστά τη ζωή του ήρωα Λυκούργου Λογοθέτη και έχει τίτλο “1821…2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Η συμβολή της Σάμου” διοργανώνει από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρλοβασιτών Αττικής και την υποστήριξη των ΓΑΚ Σάμου.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου “Ο Καπετάν Λαχανάς”, θα συμβάλλουν στη διοργάνωση.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου και θα λειτουργεί καθημερινά από 30/8 έως 1/9, κατά τις ώρες από 19:30-22:30.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου αναφέρει για την έκθεση τα εξής: “Η εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση του Χρυσόστομου Γαλαθρή, αποτυπώνει, μέσα από τον φακό του, τον κύκλο της ζωής του ήρωα της Σαμιακής Επανάστασης, Γεωργίου Παπλωματά καθώς και το έργο της Ραφαηλίας Φιλιππάκη “Ο αγώνας των Ελλήνων”.

Η ιστορία του τόπου μας, η ουσία της Επανάστασης αλλά και το αντίκτυπο αυτής αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.

Στόχος μας να δώσουμε στον θεατή στοιχεία της ιστορίας άγνωστα μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας ότι η συμβολή της νήσου Σάμου ήταν καθοριστική για την έκβαση του επαναστατικού αγώνα για την ελευθερία“.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

* Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Χρυσοστόμου Γαλαθρή

Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου. Σπούδασε στη Focus Art School of Athens, από όπου αποφοίτησε το 2012.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές εκθέσεις, σε Ελλάδα, Βέλγιο, Δανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Πολωνία. Επίσης έχει πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί με έξι βραβεία φωτογραφίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ.

Η πρώτη του έκθεση ήταν με φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Κίνα το 2010, ενω το 2012 ακολούθησε η έκθεση με τίτλο «Aroma Polis», που αποτελεί το αποτύπωμα των εντυπώσεών του από την πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη.

Τον Αύγουστο 2014,ακολουθεί η επόμενη προσωπική του φωτογραφική έκθεση με τίτλο «142», παρουσιάζοντας την εμπειρία του από την γενέτειρα του, το Καρλόβασι της Σάμου.

Το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα κυκλοφόρησε το 2016 με τον τίτλο «Σάμος μνήμες μιας πατρίδας» από τις εκδόσεις Μίλητος. 

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!