Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, που παρουσιάζουν στο “Mega” ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, συντονιστής αποκατάστασης των συνεπειών του φονικού σεισμού στη Σάμο.

Πέρα από τις εκτενείς αναφορές του στη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο υφυπουργός κλήθηκε να απαντήσεις και σε ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων για τη Σάμο, αλλά και σε μηνύματα κατοίκων του νησιού προς την εκπομπή, με τα οποία κατήγγειλαν ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμα, 10 μήνες τώρα, οι διαδικασίες επισκευής των σπιτιών τους και δεν μπορούν να μπουν σε αυτά, καθώς και πως επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις τους.

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι οι διαδικασίες προχωρούν μόνο για όσους υποβάλλουν πλήρεις φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα.

“Όποιος φέρνει φάκελο, θα πάρει το υπόλοιπο της αποζημίωσης” είπε ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως ήδη έχει δοθεί το 20% κι έχει βγει υπουργική απόφαση για το 70%.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα των αναφορών του για τη Σάμο (στο ρολόι του καναλιού κάτω αριστερά) στα τμήματα της συνέντευξης ώρα από 08.21.20-08.25.00 και από 08.29.17-08.31.41.

Πηγή: Mega

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!