Την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο ανέλαβε κεντρικός συντονιστής της κυβέρνησης για το συνολικό πρόγραμμα αποκατάστασης των καταστροφών στο νησί, αποφάσισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Χρ. Τριαντόπουλου, με τον δήμαρχο Ανατ. Σάμου, Γ. Στάντζο, στη Σάμο

Επίσης σήμερα, Παρασκευή, ανακοινώθηκαν και οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γιώργου Στύλιου.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έγινε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!