Φωτογραφία: Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου

Ξεκίνησε η διαδικασία των εγγραφών για όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες και να αποκτήσουν ταυτότητα εθελοντή πυροσβέστη στη Σάμο.

Όπως ενημερώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, “η διαδικασία των εγγραφών θα συνεχιστεί μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.

Εθελοντές Πυροσβέστες μπορούν να γίνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ή πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν πιστοποιημένη γνώση Ελληνικών από 18 έως 55 ετών και διαθέτουν καλή σωματική και ψυχική υγεία που αποδεικνύεται με ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου καθώς και βεβαίωση ομάδας αίματος.

Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι άμισθη, επιφέρει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας.

Για τους πολίτες που είχαν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους αλλά δεν πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση λόγω COVID-19 θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου μόνο την αίτηση στην Π.Υ Σάμου χωρίς να υποβάλλουν τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Νούτσης, τηλέφωνο 22730-89113″.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!