Πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Σάμου διεξήχθη το Σάββατο στον προαύλιο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων “Φίλιον” του Οινοποιείου Βακάκη στο Καρλόβασι.

Στην εκδήλωση παρέστη η διοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, Μαρίζα Οικονόμου, η οποία πραγματοποίησε την επίσημη επίσκεψή της στον όμιλο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης βοηθός διοικητής της 2470 Π.Δ.Ρ, Βύρων Λούμος, με την οικογένειά του, η ιδρυτική πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειον El Greco, Λίτσα Χριστοδουλάκη, η προ. πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Πεντέλη, Διονυσία Λούμου, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Κώτης με  την σύζυγό του, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, συγγενείς και φίλοι των μελών του ομίλου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους, μεταξύ των οποίων, η ενίσχυση των δομών υγείας ιατρεία και ιατρικό εξοπλισμό, των πληγέντων από τον φονικό σεισμό της 30/10/2020 με είδη πρώτης ανάγκης, του Διαδημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με μεγάλες ποσότητες τροφίμων, των γειτονικών νησιών Φούρνων και Αγαθονησίου με σώματα θέρμανσης, των Σωμάτων Ασφαλείας με διάφορα λειτουργικά είδη για την κάλυψη σχετικών υπηρεσιακών αναγκών, της εκπαίδευσης στον τομέα της ειδικής αγωγής, τους εθελοντές πυροσβέστες κ.α.

Ακολούθησε η ομιλία της διοικητού της 2470 Π.Δ.Ρ., Μαρίζας Οικονόμου, η οποία ανέλυσε την σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς, ιδιαιτέρως μέσα από τις δράσεις του Ρόταρυ τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις σε όσους βοήθησαν σημαντικότατα το ανθρωπιστικό έργο του Ομίλου κατά την παρελθούσα ροταριανή χρονιά.

Ειδικότερα βραβεύθηκαν: Ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειον El Greco και η ιδρυτική πρόεδρος αυτού, Λίτσα Χριστοδουλάκη, ο Ροταριανός Αργύριος Μανέτας, μέλος του Ρ.Ο. Σάμος και η μεταφορική εταιρεία ”Samos Express” της Οικογένειας Καραγιάννη.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα της νέας διοικητού της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Μαρίζας Οικονόμου:

Η Μαρίζα Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, σπούδασε Οικονομικά (BSc) στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, Αεροπορικό Marketing στο Διεθνές Αεροπορικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΙΑΤΑ στη Ζυρίχη και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Executive Master of Business Administration ( Exec. MBA) από το Πανεπιστήμιο Strathclyde , του Ηνωμένου Βασιλείου. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά .

Η καριέρα της ξεκίνησε στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. το 1985 και μέχρι το 2012 διετέλεσε Διευθύντρια Διαφήμισης, Εταιρική Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης & Θυγατρικών Εταιρειών και Γενική Διευθύντρια Εμπορικής Υποστήριξης Αεροπορικού έργου.

Συνέβαλλε στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες και της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας (2009) και ως Γενική Διευθύντρια-Ειδική Σύμβουλος Εκκαθάρισης συνεργάστηκε με την Εθνική Κεφαλαίου, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, για την ειδική εκκαθάριση του ομίλου των εταιρειών της Ολυμπιακής .

Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών, Π & Α Κυριακού και από το 2019 είναι Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αρμόδια για τα (25) Κρατικά Νοσοκομεία της Αττικής και τις (20) Δομές Ψυχικής Υγείας.

Ως οικονομολόγος και ειδική σε θέματα Διοίκησης, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κρίσεων, συνεργάζεται με οργανισμούς και επιχειρήσεις κυρίως σε θέματα οργάνωσης και αναδιάρθρωσης.

Είναι Γενική Γραμματέας Δ.Σ. των Special Olympics Hellas, Πρόεδρος Δ.Σ. του πολιτιστικού Συνδέσμου «Ο Χελμός», μέλος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Η.Α.U), μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), και μέλος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης (H.A.S).

Στο Rotary είναι μέλος του Ρ.Ο Χαλάνδρι από το 2013 όπου και διετέλεσε Πρόεδρος την περίοδο 2013-2015 συμβάλλοντας ουσιαστικά στο κοινωνικό έργο του ομίλου και στην προσέλκυση νέων μελών. Έχει διατελέσει Βοηθός Διοικητής 2015-2016, υπεύθυνη για τα θέματα μητέρας και παιδιού στην Επιτροπή Κοινοτικής Δράσης 2016-2017, Πρόεδρος των Διακρατικών Επιτροπών 2017-2018 και Βοηθός Διοικητής 2018-2019. Έχει τιμηθεί για το έργο της στον όμιλο και την Περιφέρεια 2470 με βραβεία και επαίνους και είναι Paul Harris Fellow.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!