Φωτογραφία αρχείου

Η Σάμος περιλαμβάνεται στον δεύτερο για φέτος καλοκαιρινό ιστιοπλοϊκό γύρο του Αιγαίου με τίτλο “Aegean Cargo Sailing”, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο γύρος ξεκίνησε το Σάββατο 17 Ιουλίου από το λιμάνι του Λαυρίου με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος Porto Candia τύπου Bavaria 50 exclusive και με καπετάνιο τον Λουκά Γκουρτσογιάνν.

Οι διοργανωτές του “Aegean Cargo Sailing” αναφέρουν τα εξής:

“Όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα επισκεφθούμε 18 νησιά του Αιγαίου για να συλλέξουμε ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα μεταφέρουμε οικολογικά με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά προς άλλα νησιά και την Αττική, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα.

Στο σκάφος υπάρχουν ηλιακά πάνελ με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο, για τη διατήρηση των ευπαθών προϊόντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Επίσης μαζί μας έχουμε ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT.bike για να κάνουμε τις χερσαίες μεταφορές προϊόντων όπου αυτό είναι εφικτό.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι:

Λαύριο – Κέα – Άνδρος – Σκύρος – Σκόπελος – Αλόννησος – Λήμνος – Λέσβος – Χίος– Ικαρία – Σάμος – Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Αμοργός – Σαντορίνη – Πάρος – Σύρος – Τήνος – Λαύριο.

Επειδή και το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό με καινούργιους κανόνες και είναι σημαντικό να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, σας διαβεβαιώνουμε ότι ακολουθούμε όλες τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις και σε αυτό το γύρο θα ταξιδέψουμε μονάχα με το απαραίτητο πλήρωμα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα να προωθήσει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και τον αγροτουρισμό με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η προσπάθειά μας έχει ήδη βραβευθεί στο διαγωνισμό Green Ides Greece 2021 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενώ παράλληλα η πρόταση που καταθέσαμε στο πράσινο ταμείο με την πολύτιμη στήριξη του Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, εγκρίθηκε και σύντομα αναλαμβάνουμε από κοινού την υλοποίηση του προγράμματος δράσης που αφορά την καταγραφή δεδομένων πλεύσης, την αντικατάσταση της Diesel μηχανής με ηλεκτροκίνητη, και μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και εδραίωσης ενός νέου οικολογικού μοντέλου μεταφορών στο Αιγαίο.

Aν θέλετε να γνωριστούμε από κοντά και να μάθετε περισσότερα για το Aegean Cargo Sailing, επικοινωνήστε μαζί μας!”

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!