Κ.Ε.Α. Λιμενικού, φωτογραφία αρχείου / hcg.gr

Στη δωρεά επιχειρησιακού εξοπλισμού προς το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου προχώρησε η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας και “με γνώμονα τις Αξίες της Ένωσης, Ακεραιότητα, Αλληλοσεβασμός, Αποτελεσματικότητα, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται”.

Η δωρεά περιλαμβάνει υλικό απαραίτητο για τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων (αορτήρες, ζώνες), ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέρας τις καθημερινές, επίπονες αποστολές τους. Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό υλικό θα βοηθήσει το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου να κινείται με ασφάλεια από ξηρά και θάλασσα, προστατεύοντας τη σωματική ακεραιότητα των στελεχών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Ξηραδάκης, “στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με δεδομένο το υψηλό κόστος των εξειδικευμένων υλικών, η δωρεά της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων επιδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την καθημερινή λειτουργία και το σημαντικό έργο των στελεχών του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου”.

Από την πλευρά τους, ο διοικητής και το προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Σάμου, σε ευχαριστήρια επιστολή τους προς της Ένωση σημείωσαν:

“Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων για την τόσο αναγκαία δωρεά επιχειρησιακών υλικών. Με τον τρόπο αυτό η Ένωση έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή της στους ανθρώπους που τάξανε τα πάντα για την υπεράσπιση των Δικαίων της Ελλάδας, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον της για την ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος”.

Η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων δημιουργήθηκε το 1980, αποτελεί τον αξιόπιστο εκπρόσωπο των πλοιοκτητών ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών πλοίων στην Ελλάδα. Σκοπός της Ένωσης είναι η διαφύλαξη, προώθηση, προστασία και ανάπτυξη των συμφερόντων των μελών της σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. Η Ένωση παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, μέσω της συμμετοχής μελών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών (European Tugowners Association, ETA), καθώς και στη Διεθνή Ένωση Ναυαγοσωστικών Εταιρειών (International Salvage Union).

Βασικός στόχος των μελών της Ένωσης είναι η παροχή υπηρεσιών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των πλοίων και των εγκαταστάσεων. Παράλληλα, τα μέλη της Ένωσης δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτουν εκτενή και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία λόγω της συμμετοχής σε πληθώρα έργων τόσο σε εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Προσφέρουν δε ετησίως τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 8.000 πλοία.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!