Φωτογραφία: Sanna Ahonen

Σε δύο σημεία στο Κοκκάρι σιγοκαίει και βγάζει καπνούς το βράδυ της Παρασκευής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στο νησί: στο Τρίστρατο και στο Κάστρο της Λουλούδας. Η γενικότερη εικόνα είναι καλή. Τα βασικά μέτωπα έχουν οριοθετηθεί, καθώς τόσο στον παραλιακό του Κοκκαρίου, όσο και στην αφετηρία της φωτιάς χθες, στους Βουρλιώτες, δεν υπάρχουν τώρα ενεργά μέτωπα” εξηγεί στο Samos Voice (22:40) ο υποστράτηγος της ΠΥ Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα στη Σάμο.

Με την εμπειρία του, ο ίδιος είναι σαφής, λέει ευθέως ότι τη χθεσινή φωτιά “είναι εμπρησμός, σίγουρα την έβαλε ανθρώπινο χέρι, αφού κεραυνός δεν έπεσε, ούτε φαίνεται κολώνα της ΔΕΗ να έχει σχέση. Το θέμα είναι αν ξεκίνησε από αμέλεια ή από πρόθεση…” επισημαίνει.

Ο υποστράτηγος κάνει συνειρμούς με τη μεγάλη πυρκαγιά (με έναν νεκρό) στη Σάμο τέτοιον καιρό το 2000, “και τότε ανάμεσα σε Βουρλιώτες-Κοκκάρι-Μυτιληνιούς, όπως και τώρα… Η πορεία των δύο αυτών πυρκαγιών ήταν ίδια…” διαπιστώνει και δεν κρύβει πως περνά από το μυαλό του το σενάριο απόπειρας αναβίωσης εκείνου του σκηνικού.

Τονίζει, μάλιστα, πως από την περασμένη Τρίτη οι φωτιές στη Σάμο ήταν τρεις: μία το βράδυ της 13ης Ιουλίου έξω από τον ΧΥΤΑ της πόλεως Σάμου, μία-η μεγάλη χθες το μεσημέρι στους Βουρλιώτες και η τρίτη χθες βράδυ στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου, που γεωγραφικά δεν συνδέεται με τη μεσημβρινή φωτιά της Πέμπτης…

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!