Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο λιμάνι Πυθαγορείου, σε όλο το μήκος του εσωτερικού υπήνεμου κρηπιδώματος, που είχε υποστεί καθίζηση από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, είχε χειροτερέψει μάλιστα στις αρχές του χειμώνα, στις 10 Δεκεμβρίου, λόγω καιρού.

Φωτογραφία: Γιώργος Στάντζος

Τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκαν και οι τελευταίες πέτρινες πλάκες στον πεζόδρομο του λιμανιού, αλλά και ο φωτισμός, με αποτέλεσμα και οι πεζοί, Έλληνες και ξένοι, να μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια από την περιοχή, και τα μαγαζιά να λειτουργούν απρόσκοπτα, εν μέσω της θερινής-τουριστικής περιόδου.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πυθαγορείου, Τάσος Νικολαΐδης, αναφέρεται στους αφανείς συντελεστές του έργου, σημειώνοντας πως “η επισκευή του παλιού λιμένα Πυθαγορείου τελείωσε και έγινε ένα κατά γενική ομολογία πανέμορφο έργο.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που η συμβολή τους στην εκτέλεση του έργου ήταν καθοριστική.

Ο ένας είναι ο μηχανικός της Περιφέρειας, ο Πολυκράτης Κωνσταντινίδης. Δεν έλλειψε ούτε μια μέρα από το εργοτάξιο, ερχόταν το πρωί πριν τα συνεργεία και έφευγε αργά το απόγευμα τελευταίος από όλους. Πάντα γλυκομίλητος, έδινε λύσεις, μερακλής και λεπτολόγος.

Οι άλλοι είναι οι εργάτες, ο Βλάντι και ο Θοδωρής (σεμνός ούτε στην αναμνηστική φωτογραφία δεν ήθελε να εμφανίζεται), πολυεργαλεία, ακούραστοι, έδωσαν στο έργο όλη την ψυχή τους.

Ένα αγνό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς”.

Υπενθυμίζεται ότι, αφού ξεπεράστηκαν σειρά εμποδίων και αδειοδοτήσεων, οι εργασίες είχαν ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Απριλίου, όταν ξηλώθηκε από μπουλντόζες μεγάλο τμήμα και του πλακόστρωτου.

Την εξέλιξη των εργασιών είχε επιβλέψει ενδιάμεσα ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης κι ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμυο Γιώργος Στάντζος.

Δείτε τη νέα, ολοκαίνουρια όψη του λιμανιού του Πυθαγορείου!

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, ενημερώνει πως “ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο βόρειο εσωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα Πυθαγορείου, το οποίο είχε πληγεί από το φονικό σεισμό της 30 ης Οκτωβρίου του 2020. Το έργο βρίσκεται στον Αρχαιολογικό χώρο του Πυθαγορείου και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, που χρηματοδότησε το έργο, και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Με αφορμή το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη του τόπου μας και τον σεβασμό στο αρχαιολογικό υλικό των προγόνων μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους συντελεστές του έργου: Τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Σάμου, τον προϊστάμενο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου και Ικαρίας κ. Παναγιώτη Χατζηδάκη, τον ειδικό συνεργάτη αρχιτέκτονα κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Βαλκαμλή, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πυθαγορείου κ. Τάσο Νικολαϊδη και τον ανάδοχο του έργου κ. Στέλιο Ροδίτη με το συνεργείο του”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!