Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου «Ευγηρίας Πρόνοια» επισκέφθηκε την Τετάρτη ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα Artur Lompart, στο πλαίσιο της ελληνοπολωνικής φιλίας και της προσωπικής προς τούτο συνεργασίας του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσεβίου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.

Ο κ. Lompart έφθασε το πρωί της Τετάρτης αεροπορικώς από την Αθήνα και κατά πρώτον επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Βαθύ και το παρακείμενο Εκκλησιαστικό Μουσείο, όπου θαύμασε τα ιερά κειμήλια του Νησιού.

Ακολούθως, μαζί με τον Σεβασμιώτατο μετέβησαν στο Καρλόβασι, όπου ξεναγήθηκε στη δομή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους σε αυτό ηλικιωμένους.

Μετά την εκτενή πληροφόρηση του Πολωνού πρέσβη σχετικώς με τις ζημιές, που προκάλεσε ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020 και την αποκατάστασή τους, αλλά και τις δυσκολίες της λειτουργίας του σπουδαίου αυτού φιλανθρωπικού ιδρύματος της Τοπικής Εκκλησίας, υπεγράφη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας και στήριξης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «Ευγηρίας Πρόνοια» μεταξύ του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου και του πρέσβη, Artur Lompart, ο οποίος και εγγυήθηκε την από μέρους του αμέριστη συμπαράσταση, με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στο Καρλόβασι.

Εξ αφορμής της παρουσίας του στο Καρλόβασι επισκέφθηκε τον βαρέως πληγέντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη και κατόπιν ανεχώρησε αυθημερόν.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!