Την ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου γνωστοποίησε ο βουλευτής του Νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, επικαλούμενος σχετική ενημέρωσή του από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη την Τετάρτη από την κ. Μακρή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

“Η ανταπόκριση σε αυτό το δίκαιο αίτημά μας αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και θα ενισχύσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νησιού μας” δήλωσε ο βουλευτής Σάμου.

Για το Πανεπιστήμιο

Στο μεταξύ, σε παρέμβασή μου στην υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο κ. Στεφανάδης επισήμανε, όπως ανέφερε, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι και ζήτησε ειδικά μέτρα στήριξης για την ενίσχυσή τους. Ειδικότερα, ζήτησε παροχή κινήτρων για προσέλκυση φοιτητών και διδακτικού προσωπικού, καθώς και χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών.

“Πρωταρχικός στόχος είναι η μη μείωση του αριθμού των εισακτέων. Επεσήμανα ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο Καρλόβασι, εκτός του ότι αποτελεί υψηλού επιπέδου Τριτοβάθμιο Ίδρυμα, συμβάλλει γενικότερα στην ανάπτυξη της Σάμου” δήλωσε ο βουλευτής του Νομού.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!