fbpx

Μελέτη για δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου στον κόλπο Μαραθοκάμπου

Oλοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές εργασίες που εκτελούνται στον κόλπο του Μαραθόκαμπου στο πλαίσιο του έργου “Μελέτη υποθαλάσσιου πάρκου στον Μαραθόκαμπο Σάμου”.

Το έργο εκτελείται με ανάθεση στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών από τον πρώην Δήμο Σάμου και έχει σαν στόχο των εντοπισμό περιοχών εντός του κόλπου του Μαραθόκαμπου οι οποίες είναι κατάλληλες για την εγκατάσταση ενός υποθαλάσσιου παραγωγικού- καταδυτικού πάρκου.

Ο ρόλος ενός υποθαλάσσιου παραγωγικού πάρκου είναι διευκολύνει την επιβίωση και την προστασία των νεαρών ψαριών της περιοχής μειώνοντας τη φυσική θνησιμότητα.

Το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των αποθεμάτων των τοπικών ψαριών και συνεπώς η αύξηση του εισοδήματος της τοπικής αλιευτικής κοινότητας.

Οι προκαταρκτικές εργασίες περιλαμβάνουν τη μέτρηση των φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού του κόλπου, καταγραφή του ανάγλυφου του βυθού, των ιζημάτων και των λειμώνων της ποσειδωνίας της περιοχής καθώς επίσης και της τοπικής αλιευτικής παραγωγής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Κύπρος για την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού και προβλέπεται να υλοποιηθεί έως το τέλος του επόμενου έτους.

Πηγή: Σελίδα δήμου Δυτικής Σάμου στο facebook.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!