Συνεχίστηκαν και την Κυριακή οι περιβαλλοντικές δράσεις στη Σάμο, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι οποίες συντονίστηκαν από τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Οι δράσεις στην πρωτεύουσα του νησιού περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον καθαρισμό με νερό υπό πίεση και την απολύμανση των εμπορικών πεζοδρόμων και της κεντρικής πλατείας Πυθαγόρα.

Στο Μαλαγάρι, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ο Σύλλογος Μαλαγαρίου, το Λιμενικό Σώμα και η 79 ΑΔΤΕ με την υποβρύχια συμμετοχή και δράση του ταξίαρχου, Νικόλαου Γκρέτσα, συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού της ακτής και του βυθού.

Τέλος, ο Χρήστος Κανελλόπουλος, έπειτα από άδεια που έλαβε από το δήμο Ανατολικής Σάμου,  φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς την επιγραφή του μνημείου στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Τα γράμματα στο ιστορικό άγαλμα του Λιονταριού στην πλατεία Πυθαγόρα επιχρυσώθηκαν με φύλλα χρυσού 22 καράτια.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, “τόσο για την πρωτοβουλία όσο και για την εθελοντική του συνείδηση“.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις δράσεις στην πόλη της Σάμου!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, στο facebook:

Φωτογραφίες από τη σελίδα του προέδρου της Κοινότητας Σαμίων, Δημήτρη Βογιατζή, στο facebook:

Φωτογραφίες από τη σελίδα του αντιδημάρχου ανατολικής Σάμου, Γιώργου Διονυσίου στο facebook:

Οι δράσεις της Κυριακής στο Καρλόβασι περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες για τα παιδιά στην πλατεία Καρλοβάσου, όπως ζωγραφική, χειροτεχνία και παιχνίδι με θέμα την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Επίσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του πάρκινγκ της πλατείας Καρλοβάσου και η ανάπλαση του χώρου με καλλωπιστικά φυτά.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!

Φωτογραφίες της αντιδημάρχου Δυτικής Σάμου, Αγγελικής Γαλανού:

 

Στον Όρμο Μαραθοκάμπου καθαρίστηκε τμήμα που αιγιαλού και της παραλίας του όρμου και επίσης καθαρίστηκε ο βυθός του αλιευτικού καταφυγίου και του τουριστικού αγκυροβολίου της περιοχής.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!

Φωτογραφίες του Σιδερή Παπαγεωργίου:

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κοσμαδαίων Σάμου συνεργάστηκαν για τον καλλωπισμό της πηγής στην Αγία Τριάδα που έχει κατασκευαστεί το 1970.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!

Φωτογραφίες του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κοσμαδαίων Σάμου:

Τέλος και η ΟΝΝΕΔ Σάμου, ορμώμενη από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προέβη σε δράση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Κοντακαίικων.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας τη δράση της κοινότητας Κοντακαίικων – του κ. Σαράντου και των υπολοίπων μελών – για την ενίσχυση του φυσικού πλούτου της περιοχής, συμμετείχε σε εθελοντική δενδροφύτευση καλλωπιστικών φυτών σε πάρκο της κοινότητας που παρελθοντικά επλήγη από πυρκαγιές, ενώ την προσπάθεια αυτή στήριξε η ΔΕΕΠ Σάμου και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Σάμου.

Δείτε στιγμιότυπα από την δράση της ΟΝΝΕΔ:

Το νησί της Σάμου διακρίνεται για το καταπράσινο φυσικό τοπίο και την ομορφιά του που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα με σκοπό την διατήρησή του. Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος που επαφίεται στην ενεργή συμμετοχή όλων μας και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών“, αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ΟΝΝΕΔ Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!