Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) η Δήλωση Υγείας που θα πρέπει να συμπληρώσουν όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, ανεξάρτητα εάν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη Δήλωση Υγείας, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω και να κατεβάσετε από εδώ, θα μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να την εκτυπώσετε προκειμένου να την έχετε μαζί σας πριν την επιβίβαση:

Όπως ανέφερε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, όποιος επιβάτης το επιθυμεί, θα μπορεί πλέον με ψηφιακό τρόπο να συμπληρώνει τη σχετική Δήλωση Υγείας πέραν της έγγραφης μορφής.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως όλοι οι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε rapid ή μοριακό test.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72 ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτηρούν συνεχώς στα λιμάνια αλλά και μέσα στα πλοία την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία διαμορφώθηκαν με τους φορείς της αγοράς αλλά – κυρίως – με τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!