Το δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος θα φωταγωγήσει συμβολικά, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας, ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 30/5, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, από 21:00 έως 24:00, τα δύο κτήρια θα φωτιστούν με το πορτοκαλί χρώμα της WorldMSDay, το χρώμα της ζωής και της ελπίδας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας και στις οικογένειές τους.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση (MS) ή διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που καταστρέφει τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού συστήματος και να δημιουργούνται σωματικά, πνευματικά και ψυχιατρικά προβλήματα στον πάσχοντα.

Το φετινό σύνθημα της καμπάνιας είναι “I Connect, We Connect” και η ετικέτα #MSConnections κι έχει να κάνει με την οικοδόμηση της κοινοτικής σύνδεσης, της αυτο-σύνδεσης και τις συνδέσεις για ποιοτική φροντίδα.

Αυτή η εκστρατεία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με μέλη του παγκόσμιου κινήματος MSIF, θα προκαλέσει να εξαλειφθούν κοινωνικά εμπόδια που αφήνουν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να αισθάνονται μοναχικά και κοινωνικά απομονωμένα.

Είναι μια ευκαιρία να υποστηρίξουμε καλύτερες υπηρεσίες, να επιβραβεύσουμε τα δίκτυα υποστήριξης και να υπερασπιστούμε την αυτο-φροντίδα. Στόχος, η κατάργηση στα προκλητικά κοινωνικά εμπόδια και το στίγμα με αποτέλεσμα τα άτομα που πλήττονται και αισθάνονται μοναχικά και απομονωμένα, χτίζοντας κοινότητες και υπηρεσίες φιλικές αλλά και εφαρμόζοντας αποτελεσματικές θεραπείες.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!