Το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης για όλες τις εγκαταστάσεις-δομές του (Facilities Management) προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και την καλύτερη διαχείριση των εγκαταστάσεων.

Ο εν λόγω διαγωνισμός υλοποιείται με τη μεθοδολογία της σύμβασης-πλαίσιο (framework agreement, αρ. 39 ν. 4412/2016), καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της Επικράτειας, δίνει τη δυνατότητα ανταπόκρισης σε έκτακτες συνθήκες και την ξαφνική μεταβολή των ροών, ενώ είναι ανοιχτός σε κάθε ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα (εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης) για υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός έχει τετραετή διάρκεια, όπως προβλέπεται στη νομοθεσία, ο ετήσιος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 114 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέγιστος προϋπολογισμός του έργου μπορεί να ανέλθει σε 456 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και δυνατότητα προαίρεσης έως 100%. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για τη Μετανάστευση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από το 2015, η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω υπηρεσιών παρέχονται από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηριστικά, για την περίοδο 01/2020-06/2021, το έργο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης μόνο για τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας είχε προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!