Φωτογραφία αρχείου της Reeldrone

Αφιερωμένη στη Σάμο και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα είναι η φετινή καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού “Διακοπές”, που θα κυκλοφορήσει αρχικά με το “Βήμα της Κυριακής” την Κυριακή 13 Ιουνίου, κι ακολούθως ανεξάρτητη στα περίπτερα.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, που είχε και την ευθύνη συντονισμού της όλης δράσης, στο πλαίσιο των ενεργειών ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας και προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην ελληνική αγορά συνέδραμε στη φιλοξενία δημοσιογραφικής αποστολής από το εν λόγω έντυπο κατά το διάστημα 11-23 Μαΐου σε Σάμο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Η πολυτελής και ιστορική έκδοση του περιοδικού “Διακοπές” 400 σελίδων με πανελλαδική κυκλοφορία και τιράζ τουλάχιστον 50.000 τευχών, αποτελεί έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για την Ελλάδα και τους προορισμούς της όπου παρουσιάζονται πολιτιστικές εμπειρίες, γαστρονομικές και φυσικά ταξιδιωτικές προτάσεις, παραλίες, αξιοθέατα, διαδρομές, γαστρονομία, εναλλακτικός τουρισμός και άλλα.

Στην εν λόγω έκδοση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, τα νησιά του Β. Αιγαίου θα είναι τιμώμενοι προορισμοί με εκτενές πολυσέλιδο αφιέρωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των διευθυντών σύνταξης της έκδοσης “Διακοπές”, Αφροδίτης Καλομάρη και Γιάννη Τούντα, οι οποίοι περιηγήθηκαν στα νησιά (Σάμο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο), καλύπτοντας τα απ΄ άκρη σ΄ άκρη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι είχαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη στη Λέσβο και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Ν. Νύκτα στη Χίο, ενώ ήρθαν σε επαφή με τοπικούς φορείς κι επιχειρηματίες όλων των νησιών που επισκέφθηκαν, αποκομίζοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: “Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν σπάνιες και ανεπιτήδευτες ομορφιές, πολύ φιλόξενους ανθρώπους, υψηλή γαστρονομία.

Αυτοί οι ευλογημένοι τόποι, κερδίζουν μία θέση στην καρδιά σου, από την πρώτη στιγμή που θα τους επισκεφτείς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος τους γνωρίσει, θα επιστρέφει εκεί ξανά και ξανά…

Η ενέργεια τουριστικής προβολής των νησιών του βορείου Αιγαίου υποστηρίχθηκε εξ ολοκλήρου χορηγικά από την Attica Group (Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways), καθώς και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Σάμου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου και ειδικότερα τα καταλύματα: Doryssa Hotels & Resorts στη Σάμο, Archontiko Boutique Hotel στη Λήμνο, Hotel Votsala στη Λέσβο και Chios City Inn στη Χίο.

Με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κ. Νύκτας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δύο δημοσιογράφους για το τιμητικό αφιέρωμα στα νησιά καθώς και τη βούληση της Περιφέρειας να υπάρξει σταθερή κι αγαστή συνεργασία για περαιτέρω αφιερώματα θεματικού τουρισμού.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!