Με τελευταίο σταθμό τη Σάμο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοσιογραφική καταγραφή των νησιών του Βορείου Αιγαίου για το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού “Διακοπές”, που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 13 Ιουνίου, με την εφημερίδα “Το Βήμα”.

Η προσπάθεια προβολής των νησιών του Νομού έχει τη σφραγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς – και μέσω ενεργοποίησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού – αναμένεται να υπάρξει φέτος μεγαλύτερη τουριστική επισκεψιμότητα Ελλήνων που αναζητούν ασφαλείς και ποιοτικές διακοπές στα πανέμορφα νησιά μας.

Η όλη δράση υποστηρίχθηκε από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, με ξενάγηση της δημοσιογραφικής αποστολής στο Μουσείο Οίνου και οινογευστική δοκιμής στη νέα γκάμα κρασιών του Συνεταιρισμού, τους “φυσικούς οίνους”.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου, Γιάννης Σκούτας, αναφέρθηκε στις νέες, καινοτόμες δράσεις και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του Συνεταιρισμού.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου “αγκάλιασε”, όπως κάθε φορά, τις προσπάθειες που γίνονται για την ευρύτερη προβολή της Σάμου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο executive chef Ευάγγελος Μπιλιμπάς συνδύασε τα σαμιώτικα κρασιά με χαρακτηριστικές τοπικές συνταγές, όπως ρεβυθοκεφτέδες, γιαπράκια, σαμιώτικα γεμιστά και μπουρέκια.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Δέσποινα Κάιλα, είχε μια διεξοδική συνάντηση-συζήτηση με τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Καλομάρη και τον διευθυντή σύνταξης, Γιάννη Τούντα.

Η κ. Κάιλα ανέδειξε τις φυσικές ομορφιές και τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τις διαρκείς προσπάθειες των τελευταίων ετών για ανάπτυξη του βιωματικού τουρισμού.

Φωτογραφίες: ΕΟΣ Σάμου

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!