Το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου θα εορτασθεί στους Μύλους, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά, Επισκόπου Κορίνθου (1731-1805), ο οποίος τα τελευταία δώδεκα έτη της επίγειας πορείας του ασκήτευσε στον Βροντάδο Χίου, όπου και εκοιμήθη στις 17 Απριλίου 1805.

Σε ανάμνηση της διελεύσεώς του μετά τα μέσα του 18ου αιώνα από την περιοχή του ιστορικού χωριού των Μύλων Σάμου, ανεγέρθηκε περί το 1825 από τον μοναχό Κωνστάντιο, πνευματικό τέκνο του αγίου, ιερός ναός επ’ ονόματί του, ο οποίος συνδέεται με πλούσια θαυματουργική παράδοση.

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου, ο οποίος θα λάβει χώρα υπό το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας, έχει ως εξής:

Το Σάββατο 15 Μαΐου θα τελεσθεί στις 5 μ.μ. στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η εφέστιος εικόνα του θαυματουργού Αγίου Μακαρίου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου στους Μύλους Σάμου, θα ψαλεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στις 7 π.μ. ο Όρθρος και θα επακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Μύλων το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!