Την πραγματοποίηση του Διάπλου 2021 σε τουλάχιστον εννέα μικρά ακριτικά κι απομονωμένα νησιά από την Πέμπτη 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 23 Μαΐου ανακοίνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που εντάσσει την αποστολή της αυτή στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμού κατά της Covid-19. Στη διάρκεια του Διάπλου 2021 εθελοντές και φουσκωτά της Σύμπλευσης θα αποσπαστούν από την κύρια αποστολή προκειμένου να προστεθούν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά ενισχύει την ανοσία του νησιωτικού πληθυσμού.

Η συνεργασία στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ελευθερία”, κατόπιν επικοινωνίας με τη ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα υλοποιηθεί σε τρία μεγάλα νησιά, την Κω, τη Σάμο και τη Μύκονο και θα αυξήσει κατά πάνω από 120 τα συνολικά ναυτικά μίλια που θα διανυθούν. Είναι η δεύτερη συνεργασία της Σύμπλευση ΑΜΚΕ με κρατικό φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, μετά την αντίστοιχη του Μαΐου του 2020 με τον ΕΟΔΥ, όταν και θεσμοθετήθηκαν οι Πλωτές Ομάδες Covid-19.

Ο Διάπλους 2021 της Σύμπλευση ΑΜΚΕ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 13 Μαΐου ως και την Κυριακή 23 Μαΐου, με αφετηρία και κατάληξη τις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, φτάνοντας μέχρι την άκρη του ανατολικού Αιγαίου, σε μία συνολική διαδρομή άνω των 450 ναυτικών μιλίων, με τη Zen Marine σημαντικό αρωγό στην προσπάθεια αυτή.

Το σύνολο της ιατρικής/νοσηλευτικής ομάδας έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής μέσω του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού. Επιπρόσθετα:

– πριν τον απόπλου από το Λαύριο ολόκληρη η αποστολή θα κάνει τεστ σε κινητή μονάδα που θα διαθέσει ο ΕΟΔΥ

– πριν τον απόπλου από κάθε νησί προς το επόμενο ολόκληρη η αποστολή θα κάνει rapid test που εξασφάλισε με ίδιους πόρους

Ο στόλος των 11 φουσκωτών σκαφών θα μεταφέρει πάνω από 40 εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και εξειδικευμένο προσωπικό παραϊατρικών υπηρεσιών, κατά σειρά στα νησιά Σίκινος, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Φούρνοι, Θύμαινα, Λέβιθα, Κίναρο, Δονούσα, προκειμένου να προσφερθούν στους κατοίκους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις και συναφείς υπηρεσίες σε πάνω από 20 ειδικότητες και πεδία:

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ/ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ

– ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ

– ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

– ΜΑΣΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

– ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

– TRIPLEX

– ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

– ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

ΟΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ (ΜΕΤΡΗΣΗ)

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΙΚΗ

– ΠΑΙΔΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΩΡΛ

– ΑΚΟΥΟΓΡΑΜΜΑ

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας γίνεται σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), το οποίο επίσης έφερε τη Σύμπλευση αρωγό την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας για τη δημιουργία και ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Δωρεά που αφορά τα απαιτούμενα ιατρικά και παραϊατρικά αναλώσιμα εξασφαλίστηκε από την Pharmaservice και την ThraceGroup. Προκειμένου να μειωθεί το κόστος που αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι εθελοντές (καύσιμα, διαμονή), η Σύμπλευση εξασφάλισε δωρεές από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Avin.

Αντίστοιχα, έχει την στήριξη των: Όμιλος ΙΑΣΩ (με το Πρόγραμμα ΕΚΕ “Δίπλα σας”), ΔΙΓΚΑΣ Γ. MEDICAL EQUIPMENT, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, Biotrans, για την πραγματοποίηση ασφαλούς λήψης δειγμάτων αίματος από τους ακρίτες, την σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες μεταφορά τους, την ανάλυσή τους σε πιστοποιημένα εργαστήρια, αλλά και την ασφαλή διαχείριση των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Η Σύμπλευση έχει ήδη επικοινωνήσει με όλα τα σχολεία των νησιών που περιλαμβάνονται στον Διάπλου 2021, έχει καταγράψει ελλείψεις σε ηλεκτρονικό/εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, τις έχει αξιολογήσει θα προχωρήσει όπως σε κάθε αποστολή σε δωρεά τους, προκειμένου να ενισχύσει τους λειτουργούς της εκπαίδευσης στο έργο τους. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με δωρεές στάθηκαν φέτος οι PHARMATHEN, SMIRDEX, BLACK+DECKER. Παράλληλα, με χορηγό την WinMedica (θυγατρική της ELPEN) η Σύμπλευση προχώρησε στην δωρεά εξοπλισμού στο ΠΠΙ των Φούρνων.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά, σε ένα ευρύ φάσμα (STEM για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού, εργαστήρι «Προστατεύσου!» για την πρόληψη κακοποίησης/παρενόχλησης εφήβων με την τεχνογνωσία της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την τεχνογνωσία του we4all, παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον θίασο Σκιές και Γέλια).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 11ήμερη αποστολή της Σύμπλευση ΑΜΚΕ, με live video από πλεύση και δράσεις, βίντεο από τους προορισμούς που θα περιλάβει και τα όσα γίνουν εκεί, στα social media της ομάδας:

facebook

instagram

youtube

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!