Φωτογραφία του Δημήτρη Μπιράτση

Νέο ηγούμενο απέκτησε πρόσφατα η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ενώ παράλληλα ένα ειδικό κλιμάκιο συντηρητών τοιχογραφιών από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού θα μεταβεί στην μονή για να αναλάβει την συντήρηση και αποκατάσταση των ιστορικών τοιχογραφιών της μονής.

Η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας ενημερώνει καταρχήν ότι “ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, ο οποίος με πολλές χρηστές ελπίδες εντάχθηκε στη δύναμη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ήδη από την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εγκαταστάθηκε στην ιστορική και παλαίφατη Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ως ο νέος Ηγούμενος αυτής.

Ως εκ τούτου η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου είναι και πάλι ανοιχτή επί καθημερινής βάσεως και ιδίως τις Κυριακές, για να διακονείται η λειτουργική ζωή και οι πνευματικές ανάγκες των ευλαβών προσκυνητών.

Ευχή και προσευχή μας ο Αναστάς εκ νεκρών Κύριος Ιησούς Χριστός με τις πρεσβείες της Παναχράντου Μητρός Του να σκέπη το Μοναστήρι μας, να ευλογή τους εργαζομένους για την συντήρηση των τοιχογραφιών και να αγιάζη την ζωή και το έργο του νέου Ηγουμένου, επ’ ωφελεία των ευσεβών Χριστιανών μας και αγαθώ της Τοπικής μας Εκκλησίας“.

Όσον αφορά το κλιμάκιο συντηρητών τοιχογραφιών, αυτό θα φτάσει στη μονή μετά από πολυετείς προσπάθειες και εκκλήσεις της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και θα επιληφθεί της προετοιμασίας του εργοταξίου και της οργανώσεως του συνεργείου συντηρητών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του τοιχογραφικού διακόσμου της Ι.Μ. Μεγάλης Παναγίας.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!