Ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής καθιερώθηκε, με το άρθρο 4 παράγρ. 1 του ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8.4.1999), η 9η Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, κατά τον φετινό εορτασμό, την Κυριακή 9 Μαΐου, επιτρέπονται οι εξής εκδηλώσεις:

α) Γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη χώρα από τις 08:00 μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

β) Τέλεση δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών & Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και εκφώνηση ομιλίας, στον χώρο κατάθεσης στεφάνων με μικρό αριθμό προσερχομένων.

γ) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Στη Σάμο προγραμματίστηκαν ειδικότερα εξής για την Κυριακή:

Ώρα 09:00: Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους αντιπεριφερειάρχη, βουλευτή, διοικητή 79 ΑΔΤΕ, δήμαρχο, υποστράτηγο-επιχειρησιακό συντονιστή Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου, αστυνομικό διευθυντή, λιμενάρχη Σάμου.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 20:00: Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!