Επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Σάμου από “Τα πράσινα νησιά” του καταλόγου της βρετανικής κυβέρνησης απέστειλε προς την πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου.

H επιστολή προωθήθηκε και στον πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο αλλά και στο κυριότερο ταξιδιωτικό γραφείο, TUI UK.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου Σάμου αναφέρει σχετικά:

“Μέσω της επιστολής μας θελήσαμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας για την μη ένταξη της Σάμου στον κατάλογο που δημοσίευσε πρόσφατα η Αγγλική κυβέρνηση διαχωρίζοντας αρκετούς προορισμούς σε πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους ανάλογα την επιδημιολογική τους κατάσταση. Από τον κατάλογο αυτό ως “πράσινοι” προορισμοί χαρακτηριστήκαν μόνο 5 ελληνικά νησιά.

Κρίναμε απαραίτητο λοιπόν, μέσω της επίσημης επιστολής μας, στα αγγλικά, να παρουσιάσουμε την δημοφιλία του νησιού μας στους Άγγλους επισκέπτες και να τονίσουμε την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ύστερα από λεπτομερή έρευνα στα επίσημα στατιστικά του Εθνικού οργανισμού Υγείας με χαρά σας ανακοινώνουμε πως η Σάμος είχε μόλις 286 κρούσματα κορωνοϊού ολόκληρο το 2021 με μόλις 5 ενεργά κρούσματα τον μήνα Μάιο.

Επίσης σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά οι μολύνσεις κορωνοϊού στο νησί μας παρουσιάζουν σταθερά πτωτικές τάσεις τους τελευταίους 2 μήνες και παραπάνω από 7550 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί με τους περισσότερους να απασχολούνται στον τουρισμό.

Τα παραπάνω, πολύ χαμηλά νούμερα, μας κάνουν ιδιαιτέρως περήφανους και ενισχύουν το επιχείρημα μας πως το όμορφο νησί της Σάμου πρέπει να εξαιρεθεί και να συμπεριληφθεί άμεσα στους πράσινους προορισμούς της Ελλάδος, αμέσως μόλις ο FCDO και η Αγγλική κυβέρνηση επιτρέψει τα διεθνή ταξίδια και η Ελλάδα ανοίξει επισήμως τα σύνορα της“.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου αλλά και όλοι οι τοπικοί επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αισιοδοξία και με κύριο γνώμονα μας την υγεία και την ασφάλεια κάθε επισκέπτη που θα προτιμήσει το νησί μας για να περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!