Δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου “κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις για τους αποφοίτους των λυκείων, ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα και την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων και αξίζουν της προσοχής των υποψηφίων, που θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις” σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Ethnos.gr.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ Νικολίτσα Τρίγκα, “στο μηχανογραφικό δελτίο, κάθε χρόνο συναντάμε τμήματα, των οποίων οι βάσεις κινούνται πολύ χαμηλά, ωστόσο εάν ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά, στα προγράμματα σπουδών τους και στα επαγγελματικά δικαιώματά τους, θα εκπλαγούμε από τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρουν στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται λοιπόν για περιφερειακά Πανεπιστημιακά τμήματα με όνομα εφάμιλλο αντίστοιχων στα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα κ.λπ.), και τμήματα «έκπληξη» ως προς τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε -με την βοήθεια των συμβούλων εκπαίδευσης της Labora- και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα από αυτά.

Τα τμήματα αυτά αξίζουν της προσοχής των υποψηφίων, που θα πάρουν μέρος φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς μόνο η ονομασία τους δεν αρκεί για να τα επιλέξει κάποιος και καλό θα ήταν να τα «ψάξει» περισσότερο και μέσω των ιστοσελίδων των ΑΕΙ, στις οποίες περιγράφεται ακριβώς τόσο το επιστημονικό τους περιεχόμενο, τα μαθήματα καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Δείτε ποια είναι τα δύο τμήματα – “κρυφά διαμάντια” του μηχανογραφικού των πανελληνίων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο:

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Στο Ανατολικό Αιγαίο, στο νησί της Σάμου, εδρεύει το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, το οποίο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «διαμάντι».

Καλύπτει λοιπόν συνδυαστικά τα αντικείμενα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής δίνοντας την δυνατότητα στους πτυχιούχος να σταδιοδρομήσουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιλογών στην σύγχρονη ψηφιακή αγορά.

Πολλοί επίσης δεν γνωρίζουν πως πρόκειται για Πολυτεχνικό τμήμα που παρέχει τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού (εγγραφή στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε.)

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Στη Σάμο επίσης συναντάμε και το τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, το οποίο προετοιμάζει τους σπουδαστές του για αντικείμενα αιχμής της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και Οικονομίας όπως είναι η ανάλυση δεδομένων, η αναλογιστική κ.ά.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπουμε την δυνατότητα εργασίας ως Οικονομολόγοι μιας και οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος”.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!