Αφιερωμένο στον θρησκευτικό τουρισμό, στα μοναστήρια και στις εκκλησίες της Σάμου, είναι το  βίντεο που ανέβηκε την Mεγάλη Πέμπτη στο κανάλι της σαμιώτικης εταιρείας παραγωγής βίντεο Reeldrone.

To βίντεο είναι μία παραγωγή που έγινε στο πλαίσιο της τουριστικής εκστρατείας “Samos, Explore Within” του δήμου Ανατολικής Σάμου, με σκοπό την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κατινάς, σχολιάζοντας το βίντεό του, αναφέρει:

Με το νησί μας να έχει έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, οι πρώτες κιόλας εκκλησίες ξεκινούν να φτιάχνονται ήδη από τον 6ο μΧ αιώνα και με αρκετά από αυτά τα ιερά μνημεία και τις τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους να σώζονται μέχρι και σήμερα.

Στην εξερεύνησή μας αυτή σε όποιο σημείο και αν βρεθήκαμε, από το πιο δύσβατο και απόκρημνο μέρος, όπως η κορυφή του ψηλότερού μας βουνού ή στο εσωτερικό σπηλαίων, έως και μέσα σε ρεματιές και παραλίες, συναντήσαμε έναν ιερό ναό.

Κάτι όχι τόσο παράξενο καθώς το νησί μας απαριθμεί πάνω από 2000 εξωκλήσια, περισσότερες από 120 εκκλησίες, αλλά και 11 εντυπωσιακά μοναστήρια, με το καθένα απ’ αυτά να έχει τη δική του μοναδική ιστορία και αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα.

Η Ξένια και η Φιλίτσα είχαν τη καλοσύνη να μας ξεναγήσουν σε μερικούς απ’ τους πιο όμορφους τόπους λατρείας, όπου με σεβασμό και δέος τραβήξαμε μοναδικές εικόνες και ανακαλύψαμε την πλούσια ιστορία της λατρεμένης μας Σάμου“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!