fbpx

Έως 15/5 τα sms – Ελεύθερες όλη τη βδομάδα από Μ. Πέμπτη οι διαδημοτικές

Τα μέτρα που θα ισχύσουν τα επόμενα 24ωρα σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως παραμένει έως την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου η υποχρέωση αποστολής sms.

Επίσης, πως από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη την εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης-καφέ, μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους, απαγορεύεται η χρήση μουσικής και η μετακίνηση γίνεται με τον κωδικό 6.

Από την ίδια ημέρα, 3/5, και για μία εβδομάδα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 11 το βράδυ, με μέριμνα για επιστροφή στο σπίτι έως τις 22:45.

Αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν με την εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα λειτουργήσουν, καθώς και για τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα μπορεί να γίνει με χρήση sms με τον κωδικό 6.

Όπως επανέλαβε, μόνο τη μέρα αυτή υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου Ροδόπης.

Αντιθέτως, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου, Αργολίδας και Κω, καθώς και οι δήμοι Πύδνας- Κολινδρού Πιερίας, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών και ο δήμος Κύθνου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε 46 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητας της χώρας παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου τις τελευταίες 7 ημέρες, ενώ σε 9 σταθεροποίηση.

Αντιθέτως, σε 19 καταγράφεται αύξηση έως και 5%: αυτές είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων, περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!