Στο σπήλαιο της Παναγίας Σαραντασκαλιώτισσας, στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Κέρκης, μάς μεταφέρει το τελευταίο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι της σαμιώτικης εταιρείας παραγωγής βίντεο Reeldrone.

To βίντεο είναι μία παραγωγή που έγινε στο πλαίσιο της τουριστικής εκστρατείας “Samos, Explore Within” του δήμου Ανατολικής Σάμου, με σκοπό την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί και σίγουρα μία επίσκεψη στο σπήλαιο της Παναγίας Σαραντασκαλιώτισσας συνδυάζει την πεζοπορία σε ένα άγριας ομορφιάς εντυπωσιακό τοπίο με την εξερεύνηση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της Σάμου.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κατινάς, σχολιάζοντας το βίντεό του, αναφέρει:

Το σπήλαιο της Παναγίας της Σαραντασκαλιώτισσας δεσπόζει σε υψόμετρο 350μ σε μια χαράδρα του όρους Κέρκης.

Μετά από λίγη πεζοπορία και σκαρφάλωμα που μας φάνηκε 40.000 σκαλιών αντί 40, φτάσαμε στην είσοδο του σπηλαίου, όπου αντικρίσαμε το εκκλησάκι της Παναγίας της Φανερωμένης.

Χτισμένο περίπου τον 10ο αιώνα μΧ από τον Όσιο Παύλο Λατρινό με τις αγιογραφίες στο εσωτερικό του να έχουν υποστεί διάβρωση σε μεγάλο βαθμό, μας προκλήθηκαν συναισθήματα συγκίνησης και δέους καθώς μαρτυρούν την μεγάλη παλαιότητά τους.

Το εντυπωσιακού μεγέθους σπήλαιο προσφέρεται για καταρρίχηση διαθέτοντας σταλαγμιτικό διάκοσμο, ένα φυσικό έργο τέχνης που σχηματίζεται αργά εδώ και αιώνες από τις σταγόνες του νερού.

Παρέα με την Σοφία και την Ναυσικά ανεβήκαμε τα σμιλεμένα πάνω στον απόκρημνο βράχο σκαλιά που χάρισαν στο σπήλαιο το όνομά του.

Η τοποθεσία έχει όχι μόνο μεγάλο γεωλογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον αλλά και αρχαιολογικό μιας και πολλοί ισχυρίζονται ότι εκεί έζησε ο μεγάλος Σάμιος μαθηματικός Πυθαγόρας”.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα του βίντεο:

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!