Σε εφαρμογή το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για την περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την 1031/105581/19.04.2021 Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που καλλιεργεί οινοποιήσιμο αμπελώνα, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες.

Επιλέξιμη δράση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θεωρείται μόνο η χειρωνακτική ή η μηχανική απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, στο σύνολο της εκμετάλλευσης ή σε τμήμα της, υπό την προϋπόθεση ότι η πρώιμη συγκομιδή πραγματοποιείται σε ολόκληρα αγροτεμάχια και ότι καμία ποσότητα της συγκομιδής δεν έχει παραμείνει στον αμπελώνα πέραν της οριζόμενης ημερομηνίας στην Υπουργική Απόφαση (5 Ιουλίου 2021), έτσι ώστε η παραγωγή του εν λόγω αμπελοτεμαχίου να είναι μηδενική.

Προβλέπεται ενίσχυση για τους αμπελώνες με ποικιλία Άσπρο Μοσχάτο 231 ευρώ/στρέμμα και για την ποικιλία Φωκιανό 162/ευρώ /στρέμμα.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 29 Απριλίου 2021 στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σάμου, τα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρλοβάσου και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Τμήμα Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής, Πληροφορίες: Δ. Γροντάς, 22733 53437, d.grondas@samos.gr

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!