Σάμος, παραλία Τσάμπου. Φωτογραφία: Στέλιος Δεμερτζής

Ο Τουρισμός της Σάμου ήταν το αντικείμενο συζήτησης την Πέμπτη στο δημαρχείο Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι, μεταξύ των δύο δήμων του νησιού, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της κοινής στρατηγικής τους για διεθνή προβολή του τόπου.

Ειδικότερα, έλαβε χώρα συνάντηση, με εκπροσώπους και από τους δύο δήμους, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη, του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Τριανταφύλλου και υπηρεσιακών στελεχών – συνεργατών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ), με αφορμή την επίσκεψη στη Σάμο του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μεταφορών κι Επικοινωνιών της ΠΒΑ, Νίκου Νύκτα.

Παρευρέθηκαν από τον δήμο Ανατολικής Σάμου η αντιδήμαρχος Δέσποινα Κάιλα κι ο σύμβουλος δημάρχου σε θέματα Τουρισμού Γιώργος Χατζημιχάλης, ενώ από τον δήμο Δυτικής Σάμου οι αντιδήμαρχοι Νίκος Βακάκης και Δημήτρης Βολακάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο δήμων.

Φωτογραφία: Π.Ε. Σάμου

Σύμφωνα με τον δήμο Ανατολικής Σάμου, στόχος είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και η αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται, προκειμένου από κοινού να σχεδιασθεί ένα εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σάμου και θα την κάνει αναγνωρίσιμο προορισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από μια σειρά δράσεων και στρατηγικών ενεργειών για τη στήριξη και την επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΒΑ, Νίκος Νύκτας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη και τον περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Τριανταφύλλου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ένωσης ξενοδόχων και της ένωσης συνδέσμων τουριστικών πρακτόρων της Σάμου.

Συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στο έργο των σημαντικών αυτών φορέων ενώ ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί.

Στην συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο και τις βελτιωτικές εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται στο λιμάνι από την Περιφέρεια.

Ο κ. Νύκτας αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης του στην Σάμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Σάμος αποτελεί την κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, οφείλουμε όλοι οι φορείς και η πολιτεία να συνδράμουμε τα μέγιστα στην γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών μετά τον σεισμό, έτσι ώστε το πανέμορφο αυτό μέρος να μπορεί και πάλι να φιλοξενήσει πολίτες του κόσμου.

Η φετινή χρονιά λόγω των συνεπειών της πανδημίας διαφαίνεται αβέβαιη για τον τουρισμό.

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη δεν χάνει χρόνο και ξεκινάει οργανωμένο σχεδιασμό δράσεων με στόχο την αύξηση επισκεπτών στα νησιά μας και την καθιέρωση τους ως αναγνωρίσιμους τουριστικούς προορισμούς. Σύντομα θα βρεθώ ξανά στην Σάμο για περαιτέρω συναντήσεις“.

 

Tα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar της Aegean!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!